Teātra vietnes Kroders.lv paspārnē darbību uzsāk kritiķu klubiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Teātra aktuālo procesu vietnes Kroders.lv paspārnē tapis Latvijā nebijis teātra kritiķu projekts – eksperimentāla kritikas forma, izmantojot “Zoom” aplikāciju, “Kritiķu Klubs” jeb KK (KuKū), medijus informē portāla pārstāvji.

Kroders.lv projektu vadītāja Ilze Folkmane skaidro, ka pandēmijas un pašizolācijas apstākļi ir īstais brīdis kam neierastam un mazliet neprātīgam, kā to parādījuši daudzi kultūras darbinieki, uzsākot unikālus tiešsaistes projektus. Šīs virtuālās kopības rezultātā pāris mēnešu laikā ir zudušas daudzas robežas, rosinot arī teātra kritiķus izteikt viedokli izrāžu formātam līdzīgā valodā.

“KK ietver atsauci uz Oļģertu Kroderu un kroders.lv, tai ir līdzība Dž. Dž. Džilindžeru vai NN nakti burtu atkārtojumā,” stāsta viena no ''KuKū'' biedrēm un iniciatīvas autorēm, teātra kritiķe un zinātniece Lauma Mellēna-Bartkeviča. “Kluba nosaukuma izruna “Kukū!” lieliski raksturo aktuālo pasaules izjūtu, kurā apmulsumam seko pielāgošanās apstākļiem, dzimst un tiek īstenots arī daudz kas tāds, kas agrāk šķita neiedomājams.”

''KuKū'' rašanos iedvesmojis režisora Elmāra Seņkova tiešaistes iestudējums “Irānas konference”. Tādēļ šajā pirmajā sarunā jeb “Zoomseminārā” 9. maijā teātra kritiķes Lauma Mellēna-Bartkeviča, Vēsma Lēvalde un Ērika Zirne apsprieda gan izrādi, gan jauno teātra realitāti e-vidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti