Teātra vecmeistari īpašā uzvedumā iejutīsies mīļākajās lomās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mūzikas namā "Daile" Rīgā 1.jūnija vakarā notiks otrais uzvedums "Es esmu" Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam.

Izrādē uz skatuves kāps desmit Latvijas teātra seniori no Valmieras, Liepājas un Rīgas, lai kopā ar pašu izvēlētiem jaunāko paaudžu aktieriem atgrieztos fragmentos no savām mīļākajām izrādēm.

Piemēram, Helga Dancberga kopā ar Gundaru Grasbergu spēlēs fragmentu no izrādes "Antigone", Aina Karele atcerēsies sevi Ieviņas lomā no "Skroderdienām Silmačos", bet Gunārs Placēns atkal būs Šveiks. Uzvedumā piedalīsies arī Sarma Riekstiņa, Tamāra Soboļeva, Ļevs Birmanis un citi aktieri. Režisors Pēteris Krilovs uzvedumu iecerējis veidot sportiskā garā.

Kā Latvijas Radio iepriekš uzsvēra Latvijas Teātru radošo personību atbalsta fonda "Rampa" pārstāve aktrise Zane Dombrovska, uzveduma mērķis ir gan dot iespēju vecmeistariem atkal būt uz skatuves un smelties iedvesmu no viņiem, gan vākt līdzekļus viņu atbalstam.

"Visi aktieri, kas piedalās uzvedumā, to dara bez honorāra, brīvprātīgi. Pilnīgi visu naudiņu, ko mēs iegūsim no pārdotajām biļetēm un labdarības tirdziņa, kurā būs aktieru saziedotas lietas, kas viņiem ir saistītas ar kādu lomu vai īpašu stāstu teātrī un arī būs nopērkamas šajā dienā, tiks novirzīti [Latvijas Teātru radošo personību atbalsta] fondā," norāda Zane Dombrovska.

Kā vēstīts, unikālajā paaudžu solidaritātes izrādē piedalīsies arī šobrīd spēlējoši Latvijas teātru aktieri, tai skaitā Mārtiņš Egliens, Ilze Ķuzule un daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti