Teātra vecmeistari atgriežas uz skatuves jaunajā «Es esmu» uzvedumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

1.jūnijā plkst. 19 mūzikas namā "Daile" ar teātra esošo un bijušo izcilnieku dalību norisināsies jaunais labdarības uzvedums Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam - "Es esmu". Režisora Pētera Krilova vadībā mākslinieciski izkārtotajos izrāžu fragmentos spēlēs izcili teātra meistari - Helga Dancberga, Aina Karele, Gunārs Placēns, Tamāra Soboļeva. Uz skatuves viņi būs kopā ar Mārtiņu Eglienu, Ilzi Ķuzuli un daudziem citiem aktieriem.

Unikālajā paaudžu solidaritātes izrādē uz vienas skatuves kopā kāps desmit Latvijas teātra vecmeistari no Valmieras, Liepājas un Rīgas, lai kopā ar pašu izvēlētiem partneriem atgrieztos savās mīļākajās teātra izrādēs. Helga Dancberga kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Gundaru Grasbergu spēlēs fragmentu no izrādes "Antigone", Aina Karele atcerēsies sevi Ieviņas lomā no izrādes "Skroderdienas Silmačos", savukārt Gunārs Placēns atkal būs Šveiks.

Uzvedumā piedalīsies Sarma Riekstiņa, Tamāra Soboļeva, Ļevs Birmanis, Irina Tomsone, Dace Vītola, Mārtiņš Egliens, Ilze Ķuzule un citi. Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kārlis Krūmiņš.

"Esmu iecerējis uzvedumu veidot sportiskā garā - spēles laukums būs kā trenažieru zāle. Mana vēlēšanās ir, lai uzveduma aktieri, esot kopā šai vakarā, uz vienas skatuves satiekas ne tikai profesijā, ar skatītājiem un saviem skatuves partneriem, kas pilnīgi noteikti būs radošs un interesants piedzīvojums, ne tikai ar savām lomām, bet arī satiekas cilvēciski - iedvesmojot gan paši sevi, gan arī skatītājus būt un noturēties savā labākajā formā," par uzvedumu "Es esmu" stāsta režisors Pēteris Krilovs.

Pasākuma dienā no plkst. 16 mūzikas namā "Daile" ikviens tiek aicināts aplūkot un savā īpašumā iegūt dažādas Latvijas aktieru personīgās un ar teātra dzīvi saistītās atmiņas lietas, kas būs izstādītas ziedojumu tirdziņā.

Aktieru dalība kā uzvedumā, tā ziedojumu tirdziņā ir brīvprātīga, un aktivitāšu laikā iegūtie ienākumi tiks novirzīti Latvijas teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai - dzirdes aparātu, zobu protēžu, medikamentu iegādei, kā arī operāciju veikšanai un rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Kā vēstīts, pērn uzvedumā "Es esmu" piedalījās Velta Skurstene, Baiba Indriksone, Leonīds Lencs un citi, uzvedumu iestudēja Regnārs Vaivars.

"Šis ir otrais gads, kad veidojam izrādi "Es esmu", aktualizējot paaudžu solidaritāti. Iepriekšējā gadā ar uzveduma skatītāju un tirdziņa dalībnieku atbalstu mēs varējām palīdzēt vairākiem teātra vecmeistariem gan emocionāli, gan sedzot ārstēšanās izdevumus," skaidro Latvijas Teātru radošo personību atbalsta fonda "Rampa" valdes priekšsēdētāja Zane Jančevska.

Latvijas Teātra radošo personību atbalsta fonds "Rampa" šobrīd rūpējas par gandrīz 100 teātra vecmeistariem, kuri savus spēka gadus un veselību atdevuši teātrim. Liela daļa šo savulaik tautā tik ļoti mīlēto skatuves mākslinieku šobrīd ir kļuvuši par vientuļiem pensionāriem ar minimāliem ienākumiem, un viņiem ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti