Teātra trupā «Kvadrifrons» šosezon - viltus ziņas, Džeina Ostina un Ziemassvētku koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pagājušogad darbu uzsākusī teātra trupa “Kvadrifrons” izsludina savus otrās sezonas plānus un aicina skatītājus uz svinīgo sezonas atklāšanu. Tuvākā pirmizrāde “Kvadrifronā” plānota novembra vidū – tajā pētīs dezinformācijas un pēc-patiesības laikmeta parādības, paziņojumā medijiem informē “Kvadrifrons”.

"Kvadrifrons" savu otro darbības sezonu atklās 27. septembrī Rīgas cirka arēnā. Pasākumā uzstāsies komiķis Rūdolfs Kugrēns un notiks “Kvadrifrona” sagatavots koncerts. Par mūziku rūpēsies dīdžejs Oļegs Novikovs jeb DJ Legz.

Šajā sezonā “Kvadrifrons” sadarbībā ar Gētes institūtu un Latvijas Kultūras akadēmiju gatavo uzvedumu, kura pirmizrāde gaidāma novembra vidū Rīgas cirka zirgu stallī. “Izrādes mēģinājumu procesā kvadrifronieši un draugi pēta mūsu dezinformācijas un pēc-patiesības laikmeta parādības. Cauri meliem, baumām, māņiem, gadījumiem, viltus ziņām un īstām ziņām “Kvadrifrons” jestrā garā meklēs patiesību vai vismaz to, ko mēs par patiesību mēdzam dēvēt,” stāstīts paziņojumā medijiem.

 

Decembra beigās Rīgas cirka arēnā norisināsies pirmais “Kvadrifrona” Ziemassvētku koncerts.

Ziemsvētku koncertu tradīcija ir ārkārtīgi populāra ne vien teātros, bet arī baznīcās, gadatirgos, hallēs un kultūras namos. Plānotajā koncertuzvedumā “Kvadrifrons” ar draugu un domubiedru palīdzību centīsies apvienot visas šīs performatīvās prakses, lai Rīgas cirka arēna atkal pēc vairāku gadu pārtraukuma varētu svinēt ziemas saulgriežus. Pasākums būs piemērots gan lieliem, gan maziem skatītājiem. Daļu ieņēmumu paredzēts ziedot Latvijas dzīvnieku patversmēm.

2020. gada marta vidū plānota pirmizrāde iestudējumam, kuru teātra trupa “Kvadrifrons” veidos sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri.

Izrāde tiks veidota, iedvesmojoties no Džeinas Ostinas romāna “Lepnums un aizspriedumi”, un notiks Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē.

Tajā piedalīsies gan “Kvadrifrona”, gan Latvijas Nacionālā teātra aktieri. “Iecerētajā salonkomēdijā mākslinieki caur tā sauktās “dāmu literatūras” un feminisma teorijas skatpunktu centīsies izprast un nospraust neizprotamās un nenospraužamās robežas starp veco un jauno pasauli, cenšoties nošķirt lepnumu par mūsu jaukajām tradīcijām un mirkli, kurā šīs tradīcijas kļūst par katalizatoru un piesegu vēsturiski kultivētiem aizspriedumiem un stereotipiem,” stāstīts paziņojumā.

Sezonas izskaņā “Kvadrifrons” veidos izrādi, kurā atkal visu darīs paši. Izrādes režisori un izpildītāji – četri "Kvadridrona" aktieri. Izrādes tēma – līdzāspastāvēšana un patstāvība.

Otrajā sezonā būtiskas izmaiņas gaidāmas Rīgas cirka Ziloņu mājas vizuālās mākslas programmā. Pagājušogad ar “Kvadrifrona” gādību tur notikušas Līgas Spundes, Haneles Zanes Putniņas, Amandas Ziemeles, Elzas Sīles un Sabīnes Zoltneres personālizstādes. Šī gada novembrī Rīgas cirka Ziloņu mājas vizuālās mākslas programmu “Kvadrifrons” nodos mākslinieču Elīnas Vītolas un Amandas Ziemeles rokās, aizsākot jaunu izstāžu un notikumu ciklu.

Arī turpmāk skatītājiem tiks piedāvātas pagājušajā sezonā tapušās izrādes – vēsturiskais mīlasstāsts “LV vs RU”, detektīvs bērniem “Perturbons”, kareivīgā melodrāma “Himna”, mūzikas teātra izrāde “Pavasaris”, izrāde-ekskursija cirkā “Brīnuma skartie”, vecie labie “Trīs stāsti”, kā arī gandrīz dokumentālā izrāde “Vecmāmiņu valsts”, kas jau oktobrī viesosies Valmierā un Kuldīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti