Teātra trupa «Kvadrifrons» aicina uz jauno režisoru izrāžu skati «Pirmā reize»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Savas darbības ceturto sezonu teātra trupa "Kvadrifrons" uzsāks ar jauno režisoru diplomdarbu izrāžu skati "Pirmā reize". Laikā no 9. septembra līdz 1. oktobrim skatītājiem būs iespēja apmeklēt četru dažādu jauno režisoru  – Andra Zeļonkas, Jurģa Lūša, Sabīnes Ozoliņas un Ulda Sniķera – izrādes, informēja trupas pārstāvji.

Visas izrādes tapa ārkārtas situācijas laikā kā diplomdarbi Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura un maģistra teātra režijas programmās. Ir notikušas slēgtās izrādes augstskolas komisijai, bet plašākam skatītāju lokam tās būs skatāmas pirmo reizi.

9. septembrī skati atklās un publisko pirmizrādi piedzīvos Andra Zeļonkas izrāde “Vecākošanās”, kas veidota pēc lietuviešu dramaturga Justas Terteļa (Justas Tertelis) lugas “Adults Only” motīviem. Darba centrālā tēma ir pārmaiņas, kas notiek ar cilvēku, kad tā dzīvē ienāk bērns. Lomās – jaunā režisore Sabīne Alise Ozoliņa un Latvijas Leļļu teātra aktieri Elīna Bojarkina, Matīss Millers un Rihards Zelezņevs.

15. septembrī notiks pirmizrāde Jurģa Lūša darbam “Zelta zirgs”, kurā vairāki jaunie režisori izspēlē un komentē Raiņa lugu tieši tā, kā viņi paši to saprot vai nesaprot. Izrāde veidota, Jurģim Lūsim sadarbojoties ar saviem kursabiedriem, draugiem un domubiedriem, kas šogad absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura programmu “Dramatiskā teātra režija”.

24. septembrī pie skatītājiem nonāks Ulda Sniķera maģistra darba iestudējums “Daudz laimes, Pauli”. Paulis ir puisis, kuru trīsdesmitās dzimšanas dienas priekšvakarā arvien spēcīgāk nomāc iracionālas skumjas. Varbūt tās ir skumjas par nesasniegto, nepagūto un aizgājušo, bet Paulis par to nevēlas runāt. Izrādē kopā ar "Kvadrifrona" aktieriem piedalās arī aktrises Agnese Budovska un Ance Kukule.

1. oktobrī savus skatītājus satiks Sabīnes Alises Ozoliņas izrāde “Dabiskais romāns”, kuras pamatā ir bulgāru autora Georgija Gospodinova romāns ar tādu pašu nosaukumu. Šodienas ne pārāk varonīgais varonis, kuram trīsdesmit gadu vecumā pavisam negribas sākt dzīvi no sākuma, ikdienā mēģina paslēpties un izbēgt no patiesības par sevi. Izrādē piedalās aktieri Klāvs Mellis un Jānis Kronis.

Visas skates izrādes norisināsies Zeļļu ielā 25 (bijušajā Latvijas Universitātes ēkā).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti