Teātra muzejs uzsāk Eduarda Smiļģa 130. jubilejai veltītu pasākumu sēriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016. gada 23. novembrī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzejs atzīmēs 40. dzimšanas dienu. Savukārt Eduardam Smiļģim 23. novembrī būs 130. Šīs jubilejas muzejs svinēs ar pasākumu ciklu. Katra mēneša 23. datumā plkst. 18 muzejā notiks sarunas par Eduardu Smiļģi un viņa laikabiedriem, par muzeja izveidi un attīstību, par lielā meistara atklāsmi muzejā un popularizēšanu ārpus tā.

Sarīkojumu ciklā „Sarunas Smiļģa kabinetā” pagājušā gadā tika pētīts un atklāts meistara Eduarda Smiļģa dzīves un mākslas ceļš. Cikla turpinājumā 23. janvārī un 23. februārī notiks sarunas, kuras muzeja speciāliste Rita Rotkale ir nosaukusi par „Smiļģa mājas stāstiem”.

23. janvārī plkst. 18 pasākumā tiks runāts par divām spilgtām personībām, kurām varam būt pateicīgi par muzeja idejas iedzīvināšanu: tā laika Teātra biedrības priekšsēdētāju, izcilo aktrisi Lidiju Freimani un Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzeja direktoru Voldemāru Kalpiņu, kuru atcerēsimies arī 9. februārī viņa 100. dzimšanas dienā.

Teātra muzeja pirmo ekspozīciju veidoja vēl jauni un nepieredzējuši speciālisti, kuriem tā kļuva par vērtīgu skolu visām turpmākajām darba gaitām. Tā laika liecinieki stāstīs par muzeja atklāšanu un pirmajiem desmit gadiem, kas noslēdzās ar vērienīgiem Eduarda Smiļģa simtgades pasākumiem muzejā. Bet par tiem - 23. februāra sarīkojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti