Teātra muzejā notiks aktiera Leona Krivāna 80.jubilejai veltīts pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ,  17.aprīlī, 80.jubileja apritēja populārajam Dailes teātra aktierim Leonam Krivānam. Sestdien, 21.aprīlī, plkst.18.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks tikšanās ar aktieri, lai brīvā, atraisītā sarunā kopā ar viņa ģimeni un kolēģiem atskatītos uz dažādiem notikumiem teātrī, kino, televīzijā un ikdienas dzīvē.

Jānis Siliņš: Par Krivāna jubilejas vakaru Teātra muzejā
00:00 / 00:52
Lejuplādēt
Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš Latvijas Radio pastāstīja, ka  Krivāns ir ļoti pazīstams aktieris, kurš jau vairāk nekā 50 gadus strādā teātrī, kino, televīzijā, viņš ir pazīstams ar to, ka visi viņa veidotie tēli lielākā vai mazākā mērā ir tādā groteski komiskā, kādreiz arī ļoti priecīgā, naivi priecīgā rakursā tverti.

“Šajā vakarā skatītājiem būs iespēja galvenokārt dzirdēt redzēt pašu Leonu Krivānu, gan runājot ar mani, gan skatītājiem, gan dzirdot kādu viņu sagatavotu monologu, lai paskatītos uz to lielo laika posmu, ko radošs cilvēks ar ļoti spilgtu savu redzējumu mākslā ir darījis visu šo mūsu mākslai veltīto laiku,” stāstīja Siliņš.

Leons Krivāns 1962. gadā beidza Dailes teātra III studiju un kopā ar Olgu Dreģi, Lidiju Pupuri, Ilzi Vazdiku, Jāni Filipsonu un citiem iekļāvās plašajā ansamblī, atveidojot visdažādākos raksturus. Pamazām atklājās Leona Krivāna spēja veidot spilgtus raksturus, režisori akceptēja viņa izcilo humora izjūtu un reizē ar Frīda tēlu populārajā "TV pirts" raidījumā aktierim "… sāka dot tikai jokdaru lomas. Un skatītājiem bija grūti pieņemt viņu nopietnās lomās.

Pēdējos gados Krivāns skatītājus priecēja Jāņa Jurkāna "Dzīvīte, Dzīvīte" un Ērika Hānberga "Pirmā grēka līcis" un "Plikie un pusplikie" uzvedumos, kuros satikās un dažādus raksturus atveidoja Dailes teātra vecmeistaru ansamblis. 2018. gada 27. martā aktieris Leons Krivāns ir kļuvis par "Atzinības krusta" ordeņa virsnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti