Teātra festivāls «Homo Novus» aicina jauniešus uz radošo ēdienu gatavošanas meistarklasēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus” radošo ēdienu gatavošanas meistarklasēm meklē 15–25 gadus vecus jauniešus, lai kopā ar mākslinieku apvienību "Edible Alchemy" (Berlīne) un veģetāro meistarklašu vadītāju Ditu Lasi veidotu performanci “Dzīres”, informēja festivāla rīkotāji. Nodarbības, kurās būs iespēja iemācīties fermentēt, sālīt un cept, norisināsies no 23. līdz 27. augustam Sporta pils dārzos Rīgā.

Piecu dienu meistarklašu mērķis ir pārrunāt to, kā un kur iepērkam ēdienu, kā izlietojam to un cik daudz no tā izmetam atkritumos. Praktiskās nodarbībās un ekspedīcijās kopā ar fermentēšanas māksliniekiem “Edible Alchemy”, veģetāro meistarklašu vadītāju Ditu Lasi, gastronomisko performanču rīkotāju Gundegu Skudriņu, beziepakojuma veikala “Burka” vadītāju Mariju Sološenko un vides aktīvistiem jaunieši apgūs dažādas ēdienu, dzērienu pagatavošanas receptes, dekorēšanu un ikdienas paradumus, kas ir videi draudzīgi un ieviešami ikdienā.

Mākslinieku apvienība "Edible Alchemy"
Mākslinieku apvienība "Edible Alchemy"

“Rīgas centra zaļajā oāzē tiksies jaunieši, lai kopā ar mūsdienu pārtikas alķīmiķiem ierastus pārtikas atkritumus pārvērstu par vērtīgu maltīti. Virtuves zeltu ikviens interesents varēs nogaršot 8. septembrī, kad tiks rīkotas "Dzīres" Sporta pils dārzos kā daļa no jaunā teātra festivāla “Homo Novus” programmas.

Tas būs jauniešu pašu režisēts notikums, kurā nobaudīt dzērienus un uzkodas, ko citkārt izmestu atkritumos.

Tas būs garšas ceļojums baktēriju, raugu un fermentēšanas pasaulē, lai mazinātu pārtikas atkritumus un vairotu labo mikrobu vārdu,” skaidroja izrādes producente Eva Johansone.

Meistarklases norisināsies no 23. līdz 27. augustam, bet jauniešu rīkotā performance "Dzīres" norisināsies 8. septembrī Rīgas Sporta pils dārzos pulksten 19.00–21.00. Apmeklētāji varēs pievienoties "Dzīrēm". Dalība meistarklasēs ir iespējama tikai ar Covid-19 sertifikātu par pabeigtu vakcināciju vai Covid-19 izslimošanas faktu.

Lai piedalītos, jauniešiem līdz 18. augusta pulksten 12.00 jāaizpilda tiešsaistes anketa.

Jauniešu meistarklases un performance “Dzīres” ir projekta “ACT: māksla, klimats, pārmaiņas” aktivitāte. Atbalstītāji: ES programma “Radošā Eiropa”, Gētes institūts Rīgā un Sporta pils dārzi.

26. starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" Rīgā un reģionos norisināsies no 8. līdz 18. septembrim. Festivālu rīko Latvijas Jaunā teātra institūts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti