Kultūras ziņas

Sudraba muzejā "sudraba burvja" darbi

Kultūras ziņas

No monumentālām gleznām līdz tušas zīmējumiem

Pasniegtas Teātra dienas izcilības balvas

Teātra dienā ar izcilības balvām godina Vāni, Krūzkopu un Grosbergu-Tauberi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

27. martā visā pasaulē svin Starptautisko Teātra dienu, par kuras neatņemamu tradīciju Latvijā ir kļuvusi Teātra dienas izcilības balvu pasniegšana. Šogad svinīgā ceremonija norisinājās Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, kur tika godināti aktieri Elīna Vāne un Arturs Krūzkops, kā arī baletdejotāja Maruta Grosberga-Taubere.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Latvijas Teātra darbinieku savienībā informēja, ka Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu par mūža ieguldījumu baleta pedagoģijā pasniedza Marutai Grosbergai-Tauberei, kura pauda, ka ne reizi vien savas karjeras laikā izjutusi Helēnas Tangijevas-Birznieces pieskārienus. Visspilgtākais bijis pēc baleta izrādes “Meža dziesma”, kurā Maruta dejojusi Nāriņu –  Tangijeva-Birzniece viņai pienākusi klāt un apsveikusi. Maruta to sajutusi kā svētību un jūt to vēl šodien.

Harija Liepiņa balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā pasniedza Latvijas Nacionālā teātra aktierim Arturam Krūzkopam. Viņš atzina, ka viņam tā esot kā spēka balva visam tam, kas vēl jāpadara nākotnē.

Lilitas Bērziņas balvu par izcilu, spilgtu aktierdarbu teātrī iepriekšējo sezonu laikā Valmieras Drāmas teātra aktrisei Elīnai Vānei. Aktrise sacīja, ka nebija cerējusi un gaidījusi, ka saņems šo balvu, bet, uzzinājusi par to, salīdzināja sevi ar krokusu, kurš izlīdis caur lūžņu kaudzi. Pateicās visiem režisoriem, mammai, Pēterim Krilovam un Valmieras teātrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti