Tapusi horeogrāfes Alises Madaras Bokalderes kustību izrāde «Lolojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

26. un 27. novembrī fotostudijas "SunsStudio" telpās Āgenskalnā pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Alises Madaras Bokalderes kustību izrāde “Lolojums. Piezīme: paveikta darbība, rezultāts lolot”, paziņojumā medijiem informē izrādes producente Laine Pole.

"Izrāde ir par skatu uz sevi, savu iekšējo "es". Atspulgā varam paraudzīties savā vizuālajā tēlā, ķermenī, kas mūs nes, ko mēs kustinām. Ja spētu palūkoties tālāk par vizuālo, vai spētu ieraudzīt to, kas mums patiešām skatās pretim - tas, ko paši dēvējam par sevi. Ieraudzīt sevi plašāku, mazliet citādā gaitā, citā laikā, liekot katram solim tikt manītam, vēršot uzmanību pāri fiziskajām robežām, cerot sameklēt sevī mieru," stāsta izrādes veidotāji.

Kustību izrādes “Lolojums” radošajā komandā ir horeogrāfe Alise Madara Bokaldere, horeogrāfes asistente Eva Kronberga, izpildītājas Alise Putniņa, Taisija Frolova, dizainere Paulīne Kalniņa, kā arī producenti Dinija Pūga, Laine Pole un biedrība "Horeogrāfu asociācija.”

Alise Madara Bokaldere absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju 2018. gadā, iegūstot bakalaura grādu laikmetīgās dejas mākslā. Kā dejotāja piedalījusies Jāņa Putniņa un Evas Kronbergas izrādē “TIE”, horeogrāfa Cairana Reņčiņa (Cai Rang Ren Qing) izrādē “Ashes and snow”, Olgas Žitluhinas un Ramonas Galkinas izrādē “Cheeck to Cheeck” kā arī Benno Voorhama (Benno Voorham) izrādē “The Seduction of Love” u.c. Autorhoreogrāfijās ietilpst vairāki īsformāta darbi kā arī diplomdarba izrāde “Manu acu tulkojums”, kurš guvis starptautisku atzinību, piedaloties "L1dace fest 2018" Budapeštā, Ungārijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti