Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Skridi

Rīta Panorāma

Aicina atbalstīt melanomas pacientiem veltītu labdarības akciju

Krāsains mūzikls visai ģimenei: "Es Tev novēlu... mani!"

Tapis mūzikls visai ģimenei «Es Tev novēlu...mani!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrībā 7. decembrī gaidāma pirmizrāde jaunam mūziklam visai ģimenei “Es Tev novēlu… mani!” Tā mūzikas un arī tekstu autore ir komponiste, pianiste un multimāksliniece Elha, īstajā vārdā – Linda Hamfrīsa.

Kā sola māksliniece – šis uzvedums apvieno aizraujošu stātu, aktiermākslu, krāsainu un kvalitatīvu oriģinālmūziku, arī horeogrāfiju.

Mūzikla autore Elha par darbu saka: “Gatavojot šo uzvedumu, man svarīgs ir augstvērtīgs muzikālais izpildījums, dalībnieku pozitīvās vibrācijas un tas, lai skaidri nolasās svarīgs vēstījums –

par prieku vienkārši būt kopā, būt laimīgam, dzīvam un brīvam no materiālas nepietiekamības. Arī par daudziem pazīstamo vientulību Ziemassvētku laikā, kuru piepildīt var tikai drauga plecs un mīļotā apskāviens. Par to, cik svarīgas ir bērnības attiecības, par to, cik svarīgs ir katrs mirklis. 

Izrāde stāsta par draudzību, ilgām, mīlestību, par šķiršanos un atkal satikšanos. Stāsta galvenie tēli ir Ance un Ludis – labākie draugi kopš bērnības, kuri pavada daudz laika kopā sava senlaicīgā koka nama bēniņos, līdz brīdim, kad namu paredzēts nojaukt, un bērnu ceļi šķiras. Seko nenosūtītu vēstuļu rakstīšanas laiks. Pēc 15 gadiem abi satiekas jau pieauguši, atpazīst viens otru, un uzplaukst mīlestība.

Mūziklā dziedās Mārtiņš Vilsons, Baiba Bite, Salvis Sprūžs, Eremijs Sējāns, Roberta Kumsāre, Alise Nebēdniece, Kristaps Kumsārs. Instrumentālās grupas sastāvā ir Savva Zih (akordeons), Mārcis Lipskis, Toms Valmiers, (kontrabass), Ingus Grīnbergs (vijole), Agnese Gabriša (flauta), Artūrs Dāvis Ābele (ģitāra), Ksenija Petrova (bungas) un Elha - Linda Hamfrīsa (klavieres). 

Mūzikla horeogrāfiju veidojusi Ilze Jankovska, bet scenogrāfiju – Meža Eva.

Decembrī izrādes plānotas arī citur Latvijā: 15.12. Rēzeknē; 27.12. Druvienā, Gulbenē; 28.12. Kandavā, Talsos; 29.12. Ogrē, Varakļānos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti