Talsu kriminālpolicijas priekšnieks ar kolēģiem nodibina grupu labdarības koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Policisti pie ģitārām, taustiņiem un bungām – tik neierastu skatu varēs redzēt piecos labdarības koncertos, kuros Valsts policijas koledža sadarbībā ar fondu „ziedot.lv” vāks naudu sešu bērnu rehabilitācijai. Koncertos Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā muzikālie policisti kopā ar profesionāliem mūziķiem centīsies savākt vairāk nekā septiņus tūkstošus eiro un lauzt stereotipus gan par bērniem ar īpašām vajadzībām, gan par policistiem pašiem.

Talsu kriminālpolicijas priekšnieks ar kolēģiem nodibina grupu labdarības koncertiem
00:00 / 05:54
Lejuplādēt

„Kaut ko tādu mēs darām pirmoreiz. Nebiju domājusi, ka tas būs tik grūti. Ideja kā tāda radās pirms kādiem sešiem gadiem, ka policisti varētu nodarboties ar labdarību,” stāsta labdarības koncertu iniciatore Anita Fišere. Viņa ir Izglītības koordinācijas nodaļas vadītāja Valsts policijas koledžā.

Pie idejas īstenošanas viņa ķērusies, uzrunājot kolēģus un draugus, kuri varētu būt ar mieru kāpt uz skatuves un muzicēt.

„Pamazām, pamazām, un te nu mēs esam – principā tūre pa Latviju! Pašai man bija liels pārsteigums un gandarījums, ka speciāli uz šo projektu ir savākušies četri policijas virsnieki, puiši, kuri ir uztaisījuši paši savu „Police Band” – spēlēs dzīvo mūziku ar ģitārām un bungām, un viņiem ļoti labi skan!” priecājas Fišere.

Grupā spēlē Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks un vecākais inspektors, satiksmes rotas inspektors un Valsts policijas koledžas lektors. Koncertos policisti formās dziedās populāru latviešu estrādes mūziku, un viņiem pievienosies arī Jelgavas popkoris, grupa „Noslēpums” un dziedātāja Kristīne Šomase. Koncertus rīko par saviem un atbalstītāju līdzekļiem, bez Valsts policijas finansējuma.

Ar šo labdarības projektu Anita Fišere ar kolēģiem vēlas lauzt divus stereotipus uzreiz.

„Viens no tiem ir, ka policista galvenā funkcija ir sodīšana. Tā galīgi nav. Policista galvenā funkcija ir sargāt. Mēs sodām, lai pasargātu. Otrs stereotips ir, ka bērni ar īpašām vajadzībām ir slimi. Viņi nav slimi! Pie viņiem var pieiet, ar viņiem var runāties, viņi ir brīnišķīgi cilvēki! Bet sabiedrība īsti nav gatava viņus pieņemt. Tāpēc mūsu aicinājums ir – mājās runāt ar bērniem, pievērst uzmanību tam, ka šādi bērniņi ir, lai viņi nejustos neērti mūsu sabiedrībā.”

Katrā policistu koncertā tiks vākta nauda vienam bērnam no konkrētā reģiona, kam nepieciešama pastāvīga rehabilitācija. Šīs ģimenes ir starp tām, kurām projektā „Mazo sirsniņu cerības” jau ilgstoši palīdz labdarības organizācija „Ziedot.lv” un tās ziedotāji.

„Mums jau zvanīja Mārtiņa mamma no Liepājas, kuram atbalsta koncerts ir pirmdien. Pie viņa jau bija atbraukuši ciemos no Valsts policijas koledžas, un Mārtiņš pēc tam skolā esot stāstījis – pie manis mājās bija policisti! Viņš esot ļoti lielā sajūsmā un cer, ka viņu uz koncertu vedīs ar policijas mašīnu. Bērni ir ļoti, ļoti saviļņoti," stāsta fonda pārstāve Ilze Ošāne.

Vienpadsmit gadus vecais liepājnieks Mārtiņš ir viens no sešiem bērniem, kuriem tiks vākta nauda. Pārējie ir 13 gadu vecā cēsniece Jasmīna, četrus gadus vecā Sabīne no Daugavpils, brāļi Aleksis un Eduards no Rundāles un 13 gadu vecā Dana no Rīgas. Viņiem visiem vajadzīga papildu rehabilitācija, ko valsts nesedz.

„Tas ir tas, kas ir uz ģimenes pleciem. Diemžēl ar valsts apmaksātām nodarbībām ir tā, ka tās pienākas tikai noteikts skaits gada griezumā, un tas ir par maz. Lai bērnam saglabātu šo attīstības līmeni un būtu progress, ir nepieciešams vairāk. Šīs nodarbības ir ļoti dārgas, un ģimene viena pati to bieži vien nevar. Tad nāk talkā sabiedrības palīdzība. Caur „ziedot.lv” mēs spējam palīdzēt,” saka Ošāne.

Visi bērni, kuriem tiek vākti ziedojumi, ir uzaicināti arī uz koncertiem, kas notiks 27. maijā Liepājas koncertzālē „Pūt, vējiņi”, 28. maijā Valmieras Kultūras centrā, 3. jūnijā Daugavpils latviešu kultūras centrā, 4. jūnijā Jelgavas kompetenču centrā un 5. jūnijā Nacionālajā aizsardzības akadēmijā Rīgā, stāsta koncertu rīkotāja Anita Fišere. Dziedās arī viņa pati kopā ar inspektori Alisi Ozolu. Būšot arī viesmākslinieki.

„Mēs esam uzrunājuši mūzikas zvaigznes, kuras labprāt bez maksas šajos koncertos piedalīsies. Liepājā dziedās Jānis Buķelis no „Līviem”, Valmierā – „X-faktora” uzvarētājs Artūrs Gruzdiņš, Rīgā – Igeta Gaiķe un Liene Šomase, Jelgavā – „TirkizBand”, bet Daugavpilī diemžēl pagaidām vēl neesam atraduši,” atklāj Fišere.

Kāds īpašs skaņdarbs, kas izskanēs koncertos, būs policista Ulda Dārznieka sacerētā dziesma „Zelta plecs” par godu Valsts policijas 100. gadadienai, ko autors pats pirmatskaņoja Talsu iecirkņa svētku pasākumā pērn decembrī. Ar ierakstu sociālajā tīklā „Facebook” dalījusies Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde. Anita Fišere cer, ka tā kļūs par Valsts policijas himnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti