Tallinas teātra festivāla izpilddirektors: Hermaņa izrādēs igauņi ieraudzīs arī sevi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā no svētdienas, 9. decembra, līdz 15.decembrim notiks desmitais starptautiskais teātra festivāls „Midwinter Night’s Dream”, kas šogad pilnībā veltīts Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim. Igaunijas publika iepazīs piecas Hermaņa izrādes – „Melnais piens”, „Latviešu mīlestība”, „Brodskis/Barišņikovs”, „Garā dzīve” un „Oblomovs”, kas speciāli tulkotas igauniski šī festivāla vajadzībām.

Tallinas teātra festivāla izpilddirektors: Hermaņa izrādēs igauņi ieraudzīs arī sevi
00:00 / 00:58
Lejuplādēt

Festivāls ietvers arī sarunas ar režisoru un aktieriem. Kā Latvijas Radio norādīja festivāla izpilddirektors Olivers Bergs no Tallinas pilsētas teātra, Alvis Hermanis ir viens no šodien atzītākajiem teātra režisoriem Eiropā, taču Igaunijas publikai līdz šim bijis maz iespēju iepazīt viņa darbus, tādēļ Baltijas valstu simtgadē tieši Hermani nolemts aicināt par festivāla galveno viesi.

„Tas, ko igauņu publika noteikti atpazīs un spēs novērtēt, ir Alvja Hermaņa spēja savās izrādēs uzķert vietējo noskaņojumu, kas Latvijā un Igaunijā ir ļoti līdzīgs. Viņa izrādes, piemēram, „Garā dzīve”, „Melnais piens” vai „Latviešu mīlestība” runā par latviešu sabiedrību un tai īpašām lietām, bet šīs tēmas ir ļoti labi saprotamas arī mums, igauņiem. Tāpēc es domāju, ka igauņi viņa izrādēs ieraudzīs arī daudz ko no sevis. (..) Mēs arī ceram, ka Hermaņa viesošanās Tallinā varētu būt sākums ilglaicīgākai sadarbībai starp Tallinas pilsētas teātri un Jauno Rīgas teātri, kas varbūt nākotnē ļaus iepazīstināt arī Latvijas publiku ar mūsu izrādēm,” teica Bergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti