Taipejas leļļu teātris iedvesmo bērnus un pieaugušos ar papīra leļļu mākslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Radošu un iedvesmojošu dāvanu mazajiem skatītājiem Rīgas dzimšanas dienā sagādājusi Ķīna. Turpinot pilnveidot un dažādot kultūras attiecības ar Rīgas sadraudzības pilsētu Taipeju, pirmo reizi uz Latviju atvesta papīra leļļu teātra izrāde “Papīra spēle”. Tajā visas lelles un visi izrādes rekvizīti taisīti no papīra un daļa no tiem pārtop skatītāju acu priekšā.

Cilvēka fantāzija robežas nepazīst – pirmo reizi Latvijā viesojas Taipejas leļļu teātris, lai bērnus un pieaugušos iedvesmotu ar papīra leļļu mākslu un izrādi “Papīra spēle”.

"Šis ir objektu teātris, visi tēli, ko jūs redzat, izgatavoti no papīra, mēs arī apgleznojam papīra, veidojam leļļu raksturus un emocijas," stāsta Taipejas  leļļu teātra “Puppet Beings Theatre Company” direktors Sun Čen Čjens. "Mēs aizvadījām sešus gadus, kamēr atradām šo ideju, taisījām dažādus leļļu variantus, izmēģinājām tās, līdz beidzot atradām, ka vienkārša papīra apgleznošana ir interesantākais un vieglākais veids, kā izgatavot lelles."

Leļļu izgatavošanai nav vajadzīgs īpašs papīrs. Taipejas leļļu teātra direktors stāsta, ka viņi izmanto parastu papīru, vienīgi, tā kā tas ir ļoti viegls, tiek izlietoti simtiem un simtiem kilogramu. Izrāde “Papīra spēle” tiek spēlēta jau gandrīz desmit gadus un izrādīta dažādās valstīs, Starptautiskajā Šanhajas bērnu teātra festivālā 2009. gadā iegūstot apbalvojumus “Radošākā izrāde” un “Labākais sniegums”.

Šīs Ķīnas leļļu teātra viesizrādes Rīgas svētku laikā ir viens no Rīgas un tās sadraudzības pilsētas Taipejas kultūras apmaiņas programmas notikumiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti