Surkovs Daugavpils teātrī iestudē Aleksandra Volodina «Piecus vakarus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisors Georgijs Surkovs Daugavpils teatrī iestudē Aleksandara Volodina lugu „Pieci vakari” krievu valodā. Pirmizrāde paredzēta 4.novembrī.

Kādā ziemas vakarā Iļjins atgriežas pilsētā, kur bija patiesi mīlējis. Iļjina atmiņas kļūst neizturami smeldzošas, un viņš nolemj nekavējoties atgriezties dzīvoklī, kur dzīvoja viņa pirmā mīlestība Tamāra. Viņi nebija redzējušies jau 17 gadus un pat necerēja kādreiz atkal satikties. Un nu viņiem ir tikai pieci vakari, lai izkausētu gadiem ilgi veidojušos ledu.

Luga „Pieci vakari” sarakstīta 1959. gadā un izceļas ar ļoti reālistisku un negaidīti tiešu padomju laiku ikdienas portretējumu.

Režisors Georgijs Surkovs uztver Volodina tekstu kā dokumentu, kurš smalki piefiksējis cilvēku attiecības.

„Šim tekstam piemīt kaut kas universāls, godīgs, patiess, kas, neskatoties uz izmaiņām valstiskā iekārtā, estētiskā kodā vai valodas nokrāsās, saglabā īpašas zināšanas par cilvēku dabu, kura nemainās līdz ar laiku,” norāda Surkovs.

Iepriekš Georgijs Surkovs Daugavpils teātrī iestudējis tādas izrādes kā „Valentīna diena”, „Kaija” (kopā ar režisoru Oļegu Šapošņikovu), „Viss ir viņa” un „Tumšās alejas”.

Izrādes "Pieci vakari" scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Dace Sloka, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās Daugavpils teātra aktieri Žanna Lubgāne, Mihails Samodahovs, Milena Rožanska, Vadims Bogdanovs, Irina Kešiševa, Jurijs Losevs.

Pēc pirmizrādes tuvākās izrādes – 5. novembrī plkst. 18 un 3. decembrī plkst. 18.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti