Studentu teātra dienās galveno balvu saņem performance «Iegriez Ziedoni!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

XV Latvijas Studentu teātra dienās, kas no 21. līdz 23.martam notika Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), galveno balvu – “Āksta cepuri” – saņēma Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Studentu teātris par epifāniju performanci “Iegriez Ziedoni!”. Pēc apbalvošanas dalībnieki nosvinēja Studentu teātra dienu jubileju ar 15 tortēm un vienu svecīti.

RTU tradīcija pulcēt kopā studentu un jauniešu teātrus Latvijas Studentu teātra dienās izveidojās 2000.gadā. Kā katru gadu, arī šogad festivālam bija izvēlēta īpaša tēma – “Vērtības”.

Trīs vērtīgas dienas, trīs nemainīgas vērtības – aktieri, režisori un skatītāji,” tēmas izvēli pamatoja RTU Studentu kluba direktore Asja Visocka.

Latvijas studentu teātra dienās piedalījās 11 teātri: RTU studentu teātri «Spēle» un «Kamertonis», Latvijas Universitātes Studentu teātris, LLU Studentu teātris, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija “Figaro”, Rēzeknes Augstskolas studentu teātris “ĶerRA”, Vidzemes Augstskolas studentu teātris “ViAGars”, VEF Kultūras pils ansamblis “Rīgas Pantomīma”, Daugavpils Universitātes studentu teātris “Nākam gaismā!”, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” jauniešu teātris “Vinnijs” un improvizācijas teātris “ImproZoo”, kopumā vairāk nekā 150 dalībnieki.

Par gada labāko aktieri tika atzīts Svens Blūms no Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» jauniešu teātra «Vinnijs», par labākajām aktrisēm – Ieva Strauvere, Laine Vilka, Rūta Auziņa, Baiba Bērziņa un Sanita Toča no RTU studentu teātra «Spēle». Tika pasniegtas arī žūrijas simpātiju balvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti