Dienas ziņas

Pusgads pēc eiro ieviešanas laukos

Dienas ziņas

Limbažos modernizēta airēšanas starta sistēma

"Stavangera" gūst panākumus Austrijā un Polijā

«Stavangera» Toruņā ieguvusi otro vietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc piedalīšanās festivālā "Kontakt 2014" Toruņā Liepājas teātra kolektīvs saņēmis priecīgu ziņu – „Stavangera” (Pulp People) saņēmusi otro vietu, piekāpjoties vien iestudējumam „The Blue Boy” no Īrijas, bet aiz sevis atstājot Oskara Koršunova Viļņā iestudēto „Kaiju”. Balva jau atceļojusi uz Liepāju un to iespējams aplūkot teātrī.

Kā vēstīts, no 21. līdz 29. maijam Liepājas teātris piedalījās divos starptautiskos teātra festivālos – "Wiener Festwochen" un "Kontakt 2014", dodot iespēju gan skatītājiem, gan kritiķiem novērtēt Konstantīna Bogomolova iestudēto izrādi „Stavangera”. Kopā iestudējums tika nospēlēts četras reizes.

Vīnē izrāde tika spēlēta trīs vakarus pēc kārtas, jau pirmajā vakarā tā tika uzņemta ar ovācijām un bravo saucieniem. Publika aktīvi juta līdzi jau izrādes laikā, to nepārtraukti pavadīja smiekli un komentāri. Arī aktieri atzīst, ka tik aktīvu publikas līdzi jušanu nebija gaidījuši, tāpēc paši izjūtot gandarījumu par nospēlētajām izrādēm.

24. maija vakarā pēc izrādes noskatīšanās ar skatītājiem tikās gan aktieri, gan izrādes režisors un scenogrāfe. Gandrīz stundu garā diskusijā tika runāts gan par iestudējuma tapšanas procesu, gan režisora rokrakstu, kā arī tika uzdoti jautājumi par izrādē redzēto.

Pēc izrādes „Stavangera” (Pulp People) noskatīšanās, aktīvi bijuši arī teātra zinātnieki un kritiķi, Vīnes presē un portālos izrādei veltot vairāk nekā 10 recenzijas. „Milzīgi aplausi”, „Izrāde kā heroīns pēc teātra izsalkušajiem”, „Vienīgā skumjā ziņa ir tā, ka iestudējums ir beidzies” – tā ir tikai neliela daļa no izrādei veltītajiem vārdiem.

Ir tiešām patīkami, ka Liepājas teātra izrāde ir pamanīta un novērtēta,” savu gandarījumu par teātra panākumiem Vīnē pauž direktors Herberts Laukšteins.

„Katra tikšanās ar režisoru Bogomolovu ir kā balzams dvēselei. Viņš ir Eiropas līmeņa režisors un, pateicoties viņam, mūsu izrāde ir interesanta arī Eiropas prasīgajam skatītājam,” uzver aktieris Gatis Maliks.

Savukārt uzreiz pēc izrādēm Austrijā Liepājas teātra kolektīvs devās uz Toruņu – festivālu, kur atšķirībā no Vīnes žūrija piešķīra arī balvas. Pēc atgriešanās mājās teātris saņēma priecīgu ziņu – „Stavangera” (Pulp People) saņēmusi 2.vietu, piekāpjoties vien iestudējumam „The Blue Boy” no Īrijas, bet aiz sevis atstājot Oskara Koršunova Viļņā iestudēto „Kaiju”. Balva jau atceļojusi uz Liepāju un to iespējams aplūkot teātrī.

Jau rudenī Liepājas teātris posīsies uz Baltkrieviju, lai piedalītos festivālā Minskā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti