Kultūras ziņas

Sākas Valmieras vasaras teātra festivāls

Kultūras ziņas

Pujātu dzimtas dāvinājums muzejam

Ģertrūdes ielas teātris uzņem horeogrāfus

Starptautiska projekta ietvaros Ģertrūdes ielas teātrī notiek rezidences jaunajiem horeogrāfiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Divas nedēļas Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī, notiek rezidences jaunajiem horeogrāfiem. Tas ir Igaunijas un Latvijas sadarbības projekts  “Premier”, kas veidots kā starptautiska atbalsta programma jaunām idejām kustību mākslā un horeogrāfijā. 

Sākot ar šo gadu, Ģertrūdes ielas teātris ir šīs programmas partneris Latvijā. Teātra uzdevums nodrošināt telpas un mentoru atbalstu izrāžu veidotājiem.

Šajā starptautiskajā programmā ir iekļuvusi arī Latvijas pārstāve Jana Jacjuka. Viņa izturējusi konkurenci starp vairāk nekā 100 pieteikumiem no 29 valstīm. Jacjuka ir Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas programmas absolvente,  kas aizraujas arī ar laikmetīgo cirka mākslu.

Savukārt Vācijas pārstāvju izrāde veidota duetam un saucas “Šizofrēnija un atmiņa”. 
“Tādēļ ka ir gana daudz cilvēku, kas slimo  ar šizofrēniju un ir izstumti no sabiedrības,” šādas izrādes tematikas izvēli skaidro horeogrāfe Nikola Mičela. “Es pati esmu  mācījusies medicīnas skolā arī   neirozinātni – tāpēc gribējās šeit apvienot  zinātniskās atziņas  ar kustību un  viņu spēju iekļauties sabiedrībā.”

Tomēr par savu dzīves aicinājumu Mičela uzskatot horeogrāfiju – arī cita radītā horeogrāfijā tikai dejotāja viņa varētu būt vien tad, ja dejā ietvertā ideja viņu ļoti aizrautu. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti