«Spēlmaņu nakts» skatītāju balsojums!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gada nozīmīgākais notikums Latvijas teātru dzīvē ir klāt. Jau 21. reizi tiks pasniegta Gada balva teātrī „Spēlmaņu nakts”. Arī šogad skatītāji aicināti izteikt savu viedokli, balsojot par gada labāko izrādi, labāko aktrisi un aktieri.

Balsojums ir noslēdzies! 

"Spēlmaņu nakts 2014" skatītāju balsojums

23. oktobrī sākas skatītāju balsojums par 2013./2014. gada sezonas ”Spēlmaņu nakts” nominācijām. Balsojumā lsm.lv iespējams nobalsot vienu reizi dienā, uzrādot savu e-pasta adresi. Elektroniskais balsojums iespējams arī „Spēlmaņu nakts” oficiālajā interneta vietnē spelmanunakts.lv, kā arī delfi.lv.

Skatītāju balsojuma kastes ir pieejamas 11 teātros visā Latvijā -  Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Latvijas Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, "Dirty Deal Teatro" un Ģertrūdes ielas teātrī.

Šīs sezonas galvenās izmaiņas ir  kategorijā „Gada nozīmīgākie iestudējumi”, kurā pirmo reizi ir atsevišķi izdalītas sezonas labākās lielās un mazās formas izrādes.

Būtiskas izmaiņas ir arī Gada izrādes nominācijā, jo šogad par labākās izrādes titulu cīnīsies 20 izrādes, kuras izvirzītas nominācijās: Gada lielās formas izrāde, Gada mazās formas izrāde, Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem un Gada sasniegums laikmetīgajā dejā. Arī skatītājiem ir iespēja izvēlēties starp visām divdesmit izrādēm savu favorītu.

Balsošana noslēgsies 20. novembrī plkst. 23.59, bet 21.novembrī tiks izlozētas 40 biļetes uz Latvijas teātru izrādēm. Savukārt tiem, kuri balsojuši spelmanunakts.lv un lsm.lv, būs iespēja laimēt ielūgumu divām personām uz „Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremoniju Dailes teātrī, kur tiks paziņoti arī skatītāju balsojuma rezultāti. Lai pretendētu uz ielūguma izlozi, piedaloties balsojumā, lūdzam norādīt derīgu e-pasta adresi.

"Spēlmaņu nakts 2014" ceremonija, kā arī skatītāju balsojums šogad notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

„Latvijā skatītāji mīl teātra mākslu ar īpašu sirsnību un uzticību. Publikas balsojums vienmēr ir intriģējošs un neparedzams, tajā izpaužas skatītāju personiskās simpātijas un vērtējumi. Esam izvēlējušies savus favorītus un aicinām skatītājus atdot savu balsi par iedvesmojošākajiem šīs sezonas teātra atklājumiem," akcentē mecenāte Ināra Tetereva.

Kā katru gadu, arī šogad ”Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – 23. novembrī, un tā tiks translēta LTV1 un Latvijas Radio 1 tiešraidē no Dailes teātra.

Kā iepriekš jau vēstīts, Latvijas profesionālo teātru balvas "Spēlmaņu nakts 2014" nominanti 17 kategorijās tika nosaukti 17. jūnijā. Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā: teātra kritiķe Līvija Dūmiņa, laikraksta „Diena” žurnālists un teātra kritiķis Atis Rozentāls, teātra kritiķe Zane Radzobe, teātra kritiķis Normunds Akots un teātra kritiķe, žūrijas komisijas priekšsēdētāja Līga Ulberte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti