«Spēlmaņu nakts» nominantus paziņos septembrī; žūrijas komisija vērtē arī tiešsaistes izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gada balvas teātrī “Spēlmaņu nakts” 2019./2020. gada sezonas nominanti tiks paziņoti pēc 10. septembra – Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valdes sēdē lemts par trīs mēnešiem pagarināt sezonas skati un žūrijas komisijas darbu, vēstīts “Spēlmaņu nakts” mājaslapā.

LTDS valde kopā ar “Spēlmaņu nakts” žūriju arī vienojusies, ka šogad papildus var tikt veidota viena vai divas balvu kategorijas tiešsaistes iestudējumiem un montētajiem tiešsaistes projektiem.

LTDS valdes sēdē, kurā piedalījās arī “Spēlmaņu nakts” žūrijas komisijas locekļi, saistībā ar vīrusa Covid-19 izveidojušos situāciju valstī nolemts šogad par trīs mēnešiem pagarināt “Latvijas profesionālo teātru jauniestudējumu skates” termiņu jeb pagarināt “Spēlmaņu nakts” 2019./2020. gada žūrijas komisijas jauniestudējumu izvērtēšanas darbu.

Līdz šim skates nolikums noteica, ka skate notiek līdz 2020. gada 10. jūnijam. Pēc valdes lēmuma skates termiņš tika pagarināts līdz 10. septembra pusnaktij, cerībā, ka tos jauniestudējumus, kurus žūrijas komisija pilnā sastāvā nepaguva noskatīties līdz 13. martam, kaut kādā formātā varēs noskatīties līdz 10. septembrim.

Daļu klātienes jauniestudējumu, kurus žūrija nepaguva noskatīties līdz 13. martam un nebūs iespējams noskatīties līdz 10. septembrim, noskatīšanos un izvērtēšanu - pēc pašu teātru vēlmes - varēs pārcelt uz nākamo sezonu.

Žūrijas komisija (Līga Ulberte, Andra Rutkēviča, Undīne Adamaite, Jevgenija Šermeņeva, Eduards Liniņš) līdz 10. septembrim turpina skatīsies visus pieteiktos teātru jauniestudējumus, tai skaitā tiešsaistes projektus.

2019./2020. gada sezonas “Spēlmaņu nakts” nominācijas tiks paziņotas pēc 10. septembra.

Par nākamās sezonas “Spēlmaņu nakts” žūrijas sastāva formēšanu tiks lemts 2020. gada augusta beigās vai septembra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti