«Spēlmaņu naktī» triumfē «Vectēvs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Pirmdienas vakarā, Latvijas Dailes teātrī notika sešpadsmitā teātra balvas «Spēlmaņu nakts» apbalvošanas ceremonija. «Spēlmaņu nakts» noslēgusies ar režisora Alvja Hermaņa izrādes «Vectēvs» triumfu, kas ieguvusi ne vien žūrijas, bet arī skatītāju atzinību.

Par gada aktieri atzīts Vilis Daudziņš, gada režisoru Alvis Hermanis, bet gada aktrises godu saņēmusi Dace Bonāte. Par labāko izrādi bērniem un jauniešiem nosaukts Valtera Sīļa režisētā izrāde «Par mammām». Izrāde «Vectēvs» ieguvusi arī titulu «Gada latviešu autora iestudējums».

Skatītāju balsojumā par labāko izrādi atzīta «Vectēvs», bet par labāko aktieri - Vilis Daudziņš, bet labākā aktrise skatītāju acīm bijusi Dita Lūriņa.

Gada baleta mākslinieka balvu saņēma Artūrs Sokolovs.

Labākā otrā plāna aktrise - Regīna Razuma, labākais otrā plāna aktieris - Artūrs Skrastiņš. Bet gada jaunās skatuves mākslinieces balvu jau otro gadu pēc kārtas saņēma Ilze Ķuzule par Stellas lomu izrādē «Ilgu tramvajs». Bet par gada jauno skatuves mākslinieku nosaukts Viesturs Meikšāns. Gada debija - Inese Mičule ar režiju izrādei «Fundamentālists».

Balva par scenogrāfiju saņēma Andris Freibergs par izrādi Jaunajā Rīgas teātrī «Piezīmes no pagrīdes». Labākā kostīmu māksliniece - Keita par darbu izrādē «1906. Trakāk vēl kā piektā gadā». Labākais mūzikas autors - Regnārs Vaivars, par mūziku izrādēm «Bračkas» un «Visiem zināmais lācis un viņa dr.».

Bet balvu par mūža ieguldījumu pasniedza scenogrāfam un māksliniekam Ilmāram Blumbergam.

Žūrijas īpašo balvu šogad saņēma Valdis Lūriņš par atgriešanos režijā ar trijām izrādēm - «Sapnis par Brodveju», «Klase - XXgs.» un «Bille».

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti