Rīta Panorāma

Martas Ritovas koncerts "Mierīgi gaiši"

Rīta Panorāma

Ziemassvētkus gaidot: Labdarība

Izrāde "Reiz Jaungada nakti"

Šoriņš iestudējis komēdiju «Reiz jaungada naktī...»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turpinot padomju komēdiju klasikas iestudējumu sēriju teātra klubā “Austrumu robeža”, Voldemārs Šoriņš izraudzījies Emīla Braginska un Eldara Rjazanova 1969.gadā rakstīto lugu “Vieglu garu! vai reiz jaungada naktī...”. Izrādei dots nosaukums "Reiz Jaungada naktī..." un tās pirmizrāde notiks 14.decembrī plkst. 19.

Daudziem labā atmiņā ir Eldara Rjazanova filma "Likteņa ironija jeb vieglu garu!", kas veidota pēc lugas  “Vieglu garu! vai Reiz jaungada naktī...”, taču, kā norāda izrādes režisors Voldemārs Šoriņš, iestudējumā netiks rādīts kino.

"Tā kā filma ir ņemta diezgan tuvu lugai, tad mūsu izrādē varēs redzēt arī daudz ko no filmas," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāj Voldemārs Šoriņš, "bet mēs esam saīsinājuši drusku, esam tikuši vaļā no veselas rindas epizodēm un personāžiem, jo mums vajadzēja uztaisīt kameruzvedumu."

"Mēs pamēģinājām pafantazēt, kā tas būtu, ja tādā korporatīvā vakarā sanākuši cilvēki izlemtu uzspēlēt šo zināmo gabalu. Lūk, šādā improvizācijas kārtībā šī izrāde sākas un tā arī beidzas. Protams, mēs esam centušies saglabāt to smeldzīgi romantisko līniju, bet ietverot arī daudzus humoristiskus momentus," turpina Šoriņš.

Šī ir jau otrā Emīla Bragniska un Eldara Rjazanova luga, kas nonākusi “Austrumu robežā”. 2017.gada pavasarī pirmizrādi piedzīvoja Kārļa Anitena iestudējums “Dienesta romāns”, kas joprojām ir teātra kluba repertuārā un ir viena no pieprasītākajām izrādēm klubā.

Iestudējuma "Reiz jaungada naktī..." teksta autors un režisors ir Voldemārs Šoriņš. Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Kārlis Anitens. Lomās Imants Pakalnietis, Zane Burnicka, Kārlis Anitens, Zane Vaļicka, Anna Šteina un Līga Robežniece.

Izrādi varēs noskatīties arī 15. un 16. decembrī, kā arī 5., 6. 12. un 27. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti