Kultūras ziņas

Edītes Pauls - Vīgneres veltījums vectēvam

Kultūras ziņas

Alvja Hermaņa "Baltā helikoptera" pirmizrāde JRT

Gaidot "Spēlmaņu Nakti"

Šogad «Spēlmaņu naktī» – mānīšanās, šahs un supervaroņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

To, vai aktieris Jēkabs Reinis nule kā iegūtajam “Lielajam Kristapam” varēs piepulcēt arī “Spēlmaņu nakts” skatuves naglu un vai pēc balvām uz skatuves atkal kāps Guna Zariņa un Vilis Daudziņš, varēs uzzināt sestdien, 23. novembrī. Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā viņa dibinātajā Dailes teātrī 26. reizi tiks sumināti aizvadītās teātra sezonas labākie sasniegumi. Ceremonijas režija šoreiz uzticēta Marijai Bērziņai.

Gandrīz visu ''Spēlmaņu nakts'' ceremonijas veidotāju vārdi lasāmi arī nominantu sarakstos. Marija Bērziņa, piemēram, uz balvu pretendē kategorijā “Gada aktrise otrā plāna lomā”, bet scenārija autors par sasniegumiem oriģināldramaturģijā. Veidotāji sola – būs daudz mānīšanās, šaha tēma, un uz skatuves rosīsies supervaroņi.

Marija Bērziņa skaidro, kā radusies ideja šī gada ceremonijas tēmai:

“Kad ieraudzīju bildīti “Facebook”, kur karaliene Elizabete stāv milzīgā telpā, kur ir melnbaltas flīzes, apkārt bīskapi, un paraksts “Nekad nevar zināt, kādu gājienu karaliene izdarīs nākamo.”

Un vispār mēs sapratām, ka spēlmanis ir tas, kas uzdodas par to, kas tas nav. Un jebkurai spēlei vajag vismaz divus ieinteresētus spēlētājus.”

Scenārija autors Artūrs Dīcis atzīst – viņam uztraukumu pirms ceremonijas neesot: “Jo vadītājs ar tik ļoti dzelžainu nervu sistēmu Ģirts Ķesteris visā procesā ļoti mierīgs bijis, ļoti liela paļaušanās.”

“Es ieteiktu noteikti nepalaist garām pašu sākumu, jo tur tiks pieteiktas dažas labas problēmas, kuras tad laika galā tiks risinātas,” uzsver Bērziņa.

Gala lēmumus par laureātiem ''Spēlmaņu nakts'' žūrija pieņem tikai dienu iepriekš, un tam, kā tiks sadalītas skatuves naglas, varēs sekot līdzi 23. novembrī LTV1 un portālā LSM.lv pulksten 21.25.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti