Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Normundu Audzišu

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu Latvian Voices

FESTIVĀLS "VIDES DEJA 2020" LĪGATNĒ UN PIŅĶOS

Šogad laikmetīgās dejas festivāls «Vides deja» pievērsīsies nākotnei un ekoloģijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskais laikmetīgas dejas festivāls “Vides deja” norisināsies no 3. augusta  līdz 9. augustam Līgatnē un noslēgsies 9. augustā Piņķos, Babītes novadā, vēstīja festivāla organizatori.

Festivāls “Vides deja” starptautiskā līmenī apvieno māksliniekus un dejas entuziastus, piedāvājot videi raksturīgas laikmetīgās dejas izrādes. Festivāla tēma ir “Nākotne. Ekoloģija. Cilvēciskums”, kas apvieno māksliniekus, dalībniekus, vietējo sabiedrību un apmeklētājus.

Festivālā “Vides deja” piedalīsies aptuveni 40 profesionāli mākslinieki - horeogrāfi, dejotāji, mūziķi, video mākslinieki, dramaturgi, scenogrāfi - no Austrijas, Islandes, Polijas, Lietuvas, Portugāles un Latvijas. Piedalīties festivālā tika aicināti mākslinieki, kuri veido savas izrādes, dziļi un pārdomāti analizējot reālos procesus, un kuri savām idejām atrod precīzus, ietekmējošus un iedvesmojošus tēlus. Mākslinieki pirms projekta nav savstarpēji pazīstami, radošās komandas tiks izveidotas festivāla pirmajā dienā. Festivāla “Vides deja” 10 gadu pieredze apliecina, ka šādā veidā izveidotas komandas savā radošajā procesā pārvar daudzus stereotipus un iekšējos ierobežojumus un rada spilgtus darbus, izmantojot jaunas, negaidītas formas, piepildītas ar jaunām sociāli būtiskām nozīmēm.

Festivāla apmeklētājiem būs unikāla iespēja kļūt par astoņu vides dejas pirmizrāžu skatītājiem, piedalīties meistarklasēs, redzēt laikmetīgās dejas izrādes, kurās ekoloģiskā domāšana ir integrēta mākslinieciskajā praksē. 

Biļetes pieejamas tiešsaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti