«Šmulīša» ciklā pirmizrādi piedzīvos «Mākoņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bērnu un jauniešu teātra izrāžu ciklā „Šmulītis” 18. decembrī plkst. 19 "Dirty Deal Teatro" telpās Spīķeru kvartālā pirmizrādi piedzīvos izrāde „Mākoņi”, kas paredzēta sešus līdz deviņus gadus veciem bērniem. Izrādē ar fizikas eksperimentu un teātra izteiksmes līdzekļu palīdzību tiks skaidrotas dabas parādības.

Jaunajā izrādē „Mākoņi” aktieri Artūrs un Andrejs veiks dažādus fizikālus un mākslinieciskus eksperimentus, lai bērniem saprotamā veidā izstāstītu un parādītu, cik skaistā pasaulē dzīvojam. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kā rodas mākoņi, lietus, sniegs un varavīksne, un kā šīs parādības iespējams iegūt mājas apstākļos. To papildinās zinātniski skaidrojumi un dzejoļi par noslēpumaino mākoņu pasauli. Ja vien ļausimies mākslas un zinātnes sadarbībai, izrāde liks noticēt brīnumiem – tostarp Artūrs mēģinās īstenot kādu bērnības sapni, ko līdz šim visi uzskatījuši par neiespējamu.

Izrādes režisore ir Paula Pļavniece, kura pērn iestudējusi izrādi-spēli pamatskolēniem „Nāves ēnā” pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem.

„Mākoņu” dramaturģisko materiālu veidojuši jaunie dramaturgi Justīne Kļava un Matīss Gricmanis, bet izrādes vizuālo ietērpu – scenogrāfe Marija Rozīte. Galvenās lomas atveido aktieri Andrejs Možeiko un Artūrs Putniņš.

Nākamā "Mākoņu" izrāde 20. decembrī jau ir izpārdota, informē teātra pārstāvji, bet vēl iespējams iegādāties biļetes uz izrādēm 4. janvārī plkst. 14 un 6. janvārī plkst. 19.

„Šmulītis” ir nevalstiskā teātra „Dirty Deal Teatro” un biedrības „Ascendum” bērnu kultūras projekta „Garā pupa” iniciatīva, kas piedāvā bērniem un pusaudžiem aizraujošas teātra izrādes. „Šmulītis” aicina jaunos skatītājus domāt līdzi un pat iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules piepildīšanā.

Repertuārā „Šmulītis” jau iekļautas izrādes „Kā saule gadījās” (3-6 gadus veciem bērniem), „Ziemas māja” (ģimenēm ar bērniem 4-8 gadu vecumā), „Baltā grāmata” (1.-5. klases skolēniem) un „Nāves ēnā” (6.-8. klases skolēniem).

Jau vēstīts, ka cikls „Šmulītis” tika atklāts 4.oktobrī ar izrādi „Mēness dārzā”, kas paredzēta 7.-12. klašu skolēniem. Iestudējums veidots pēc Kārļa Skalbes pasaku motīviem, un tajā pievērsta uzmanība jautājumiem, kas skar cilvēka pieaugšanu – sevis meklējumiem, pirmo mīlestību, draudzību un arī sastapšanos ar nāvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti