Rīta Panorāma

Komponista Raimonda Tiguļa koncerts

Rīta Panorāma

Zagļi aktīvi zog velosipēdus

Izrāde ''Skudru sprints''

«Skudru sprints» – nopietnas tēmas izspēle traģiska «sviesta» formā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Runājot par Dailes teātra jauniestudējuma „Skudru sprints” formu, aktieris Lauris Dzelzītis to definē kā „traģisko sviestu”. Savukārt izrādes režisors Mihails Gruzdovs teic, ka izrādē risināta nopietna tēma – atbildības uzņemšanās.

Dramatiskās komēdijas „Skudru sprints” ideja tās autoram, „Prāta vētras” mūziķim Kasparam Rogam radusies, iedvesmojoties no kinooperatora Jāņa Skulmes idejas par filmu, kuras sižetu veido sapņu grāmatas atrašana.

„Tālāk es tādā brīvā franču garā attīstīju to, kas varētu notikt starp brāļiem, kādas varētu būt viņu attiecības ar dāmām,” stāsta Kaspars Roga.

Būtībā ir atrasts diezgan precīzs formulējums, varbūt kaut kādā ziņā tāda jauna forma kā „traģiskais sviests” par dzīves jēgu, sapņiem, par to, kā gribētos, kā vajadzētu, un tajā pašā laikā, cik tas viss ir nesasniedzams,” izrādi raksturo Sida lomas atveidotājs Lauris Dzelzītis.

Jauniestudējuma režisors Mihails Gruzdovs norāda, ka izrādes tēma ir atbildība. Tas ir dziļi nopietns stāsts par to, ka neviens negrib uzņemties atbildību, uzskata režisors.

Kā vēstīts, "Skudru sprints" pirmizrādi piedzīvos jaunajā Vidzemes koncertzālē Cēsīs 7.jūnijā.

Lomas izrādē atveido Ģirts Ķesteris (Marks), Lauris Dzelzītis (Sids, Marka brālis), Kristīne Nevarauska (Aleksandra), Inita Dzelme (Sibille), Juris Bartkevičs (Gregorijs), Pēteris Gaudiņš (Jazz Trio menedžeris), Gints Grāvelis (Markuss, Aleksandras vīrs), Ērika Eglija (Izabella) un Jānis Paukštello (Lompars, nama apsaimniekotājs).

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Leonards Laganovskis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, muzikālais konsultants Juris Vaivods un horeogrāfe Inga Raudinga. Dramatizējuma autors ir Artūrs Dīcis. Izrādē Rūdolfa Macata oriģinālmūziku spēlēs Rūdolfs Macats (taustiņinstrumenti), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un Reinis Ozoliņš (bass).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti