Kultūras ziņas

Izdots Ingas Žoludes debijas romāna turpinājums

Kultūras ziņas

"Latvijas Radio kora" balsis pasaulē

Bezmaksas izrādes Latvijas Leļļu teātrī

Skolu audzēkņi bez maksas iepazīst Leļļu teātra repertuāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau septiņus gadus Latvijas Leļļu teātris divreiz gadā pie sevis uzņem lielus un mazus ciemiņus no visas valsts – bērnudārzu un skolu audzēkņus un viņu skolotājus, lai bez maksas parādītu jaunākos iestudējumus un laicīgi jaunāko paaudzi pieradinātu pie teātra mākslas.

Ik gadu teātris ar piešķirto finansējumu šādu iespēju spēj rast ap 4000 bērnu. Daudziem no viņiem tā ir ne tikai pati pirmā iepazīšanās ar teātri, bet arī pirmā viesošanās Latvijas galvaspilsētā.

Otrdien pirmizrādi piedzīvojušo izrādi “Sniegbaltīti un septiņi rūķīši” rīta cēlienā varēja noskatīties septiņu Latvijas skolu bērni, kuriem brauciens uz Rīgu bijis ļoti īpašs notikums.

Pampāļu, Vecumnieku, Cēsu, Kokneses, Nīkrāces, Blīdenes un Burtnieku apkaimes bērniem un viņu skolotājiem vien dažas dienas pēc nosvinētās pirmizrādes Latvijas Leļļu teātrī bija iespēja bez maksas noskatīties pasaku par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem. Rīta stundā pie teātra cits pēc cita rindojās autobusi un drīz visus sveica teātra direktors.

“Tā ir ļoti laba iespēja, it īpaši lauku bērniem – aizbraukt uz Leļļu teātri,” uzskata Nīkrāces pamatskolas skolotāja Ņina Puškareva.

“Ļoti daudz ir tādu bērnu, kuri pirmoreiz ir Rīgā, kā mēs redzējām – pacēla rokas – un pirmoreiz ir teātrī,” uzsver Latvijas Leļļu teātra direktors Vilnis Beķeris.

Daudzi šai dienai arī bija īpaši gatavojušies. Piemēram, četrgadniecei Madarai no Pampāļu pagasta mamma speciāli pat uzšuvusi kleitu ar izrādes varoņiem.

Savukārt Cēsu 1.pamatskolas skolniece Estere saka: “Man ļoti patīk, jo bija interesanti skatīties. Mēs ar draudzeni nevarējām sagaidīt rūķīšus un rūķīšu mājiņu.”

Kopš 2011. gada Latvijas Leļļu teātris divreiz gadā – pavasarī un rudenī  piedāvā bezmaksas izrādes. Sākumā bijuši sponsori, tagad finansējumu rod Kultūras ministrija. Ik gadu teātris šādi ar jaunākajām izrādēm var iepazīstināt 4000 bērnu no visas Latvijas.

“Mēs dodam informāciju pašvaldībām un skolām, un viņi savukārt organizē transportu, lai bērni varētu atbraukt uz šejieni. Protams, tie bērni, kam ir iepaticies teātris, viņi nāk. Bet, ja paintervē bērnus, kuri kādreiz atnāk no lielākām klasēm, un viņi Leļļu teātri nav redzējuši pirms tam, viņus tas vairs neinteresē, viņi var iztikt arī bez teātra. Mūsu mērķis jau ir bērnus iepazīstināt ar tām vērtībām, ko ir spējīgas dot šīs teātra izrādes,” skaidro Beķeris

Tagad, kad rudenī dots starts ''Latvijas skolas somas'' programmai, nav zināms, vai un kāds turpinājums sagaida šo iniciatīvu. Nākamgad apmaksātās izrādes vēl ir paredzētas, bet tālākais atkarīgs no naudas devējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti