«Skatuvē» izrādīs «Patriarha rudens» labāko izrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Neatkarīgajā teātrī "Skatuve" 15. novembrī plkst. 19.00 būs skatāma par skatuves mākslas festivāla "Patriarha rudens 2017" labāko režijas darbu atzītā izrāde "Jaunības slimība".

Režisore, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) dramatiskā teātra režijas apakšprogrammas 4. kursa absolvente Māra Ribkinska  veiksmīgu pirmizrādi jau piedzīvojusi un skatītājiem atkārtoti piedāvā iespēju noskatīties Ferdinanda Bruknera lugas pirmiestudējumu.

Savā lugā autors mūs iepazīstina ar septiņiem jauniem cilvēkiem, studentiem, kas dzīvo viena dzīvoklī. Marija gatavojas absolvēt medicīnas akadēmiju un gatavojas noslēguma ballei, taču viss nenotiek, kā plānots. Marijai nākas pārvarēt dažādas grūtības, pirms uzsākt pieaugušo dzīvi. Pēc ballītes nekas vairs nav tā, kā bija iepriekš, un nekad vairs nebūs. Viņi nežēlīgi spēlējas un  izmanto viens otru līdz brīdim, kad vienīgā izeja no šīs situācijas ir nāve. Mīlestība, sāpes, izmisums, kaisle – šī ir lugas varoņu jūtu amplitūda.

Izrādē lomās - Klinta Leja-Reinholde, Anastasija Rekuta–Džordžoviča, Sandija Dogvāne, Toms Liepājnieks, Matīss Millers, Artūrs Putniņš, Elīna Avotiņa. Teātra pārstāvji aicina nākt uz izrādi silti saģērbtiem.

Izrāde atzīta par labāko režijas darbu festivālā "Patriarha rudens 2017", savukārt par "Patriarha rudens 2017" labāko aktieri atzīts Toms Liepājnieks (izrāde "Jaunības slimība").

Šogad festivāla skatē ar saviem diplomdarbiem piedalījās 10 Latvijas Kultūras akadēmijas 2016./2017. studiju gada absolventi gan bakalaura līmeņa Dramatiskā teātra režijas mākslas apakšprogrammā, gan maģistra līmeņa Teātra mākslas apakšprogrammas režisori un laikmetīgās dejas horeogrāfi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti