Panorāma

Eiropa pieprasa mēslu krātuves

Panorāma

Sīkas atriebības vai pamatoti lēmumi?

Pasniedz gadskārtējās balvas Operas māksliniekiem

Skatītāju balsojumā par labāko LNO jauniestudējumu atzīst baletu «Otello»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otro gadu pēc kārtas "Latvijas Gāzes" gada balvas operai skatītāju balsojumā par labāko pagājušās sezonas Latvijas Nacionālās operas (LNO) jauniestudējumu atzīts baleta iestudējums un šoreiz skatītāju simpātijas izpelnījusies horeogrāfes Allas Sigalovas baleta izrāde "Otello".

Baleta izrādes "Otello" pirmizrāde LNO notika 2012.gada 18.okotbrī. Ar šo iestudējumu Rīgā atgriezās Sigalova, kuru Latvijas skatītāji jau bija iepazinuši ar veidoto horeogrāfiju iestudējumā "Dzeltenais tango" un "Bolero".

Izrādes scenogrāfs ir Andris Freibergs, kostīmu māksliniece - Kristīne Pasternaka, gaismu mākslinieks - Dmitrijs Budkins no Krievijas, videomāksliniece - Ineta Sipunova.

Jau ziņots, ka šovakar LNO notiek tradicionālā AS "Latvijas Gāze" Gada balvas operā pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts.

Balva kā sezonas spilgtākajam notikumam piešķirta Riharda Vāgnera tetraloģijai "Nībelunga gredzens", balva kā labākajai operas solistei piešķirta Lienei Kinčai, bet labākajam operas solistam - Egilam Siliņam.

Balvu nominācijā "Leģendārs mūžs mākslā" šoreiz saņem Žermēna Heine-Vāgnere, savukārt balvu par mūža ieguldījumu LNO mākslinieciskajā jomā saņem Vladimirs Okuņs, bet balva par ilggadēju un augstvērtīgu darbu LNO tehniski administratīvajā jomā šoreiz piešķirta Elgai Skanei.

Balvu kā labākā baleta soliste saņems Sabīne Guravska, balvu par spilgtāko debiju šoreiz saņems baletdejotāja Ieva Rācene, bet kā labākā orķestra māksliniece "Latvijas Gāzes" Gada balvu šoreiz saņem Silvija Krauze.

Balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem 2012./2013.gada sezonā piešķirta solistei Marinai Rebekai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti