Skatītāji par Valmieras teātra aizvadītās sezonas favorīti atzīst izrādi «Mēs, roks, sekss un PSRS»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

27. decembrī Valmieras Drāmas teātra gada noslēguma pasākumā sumināti aizvadītās sezonas iemīļotākie mākslinieki, bet par "Gada izrādi" skatītāju balsojumā atzīta Jāņa Znotiņa iestudētā "Mēs, roks, sekss un PSRS", informēja teātra pārstāvji.

Šogad skatītāju un kolēģu vērtējums sakritis tikai vienā pozīcijā, kā "Gada aktrise" atzīta Elīna Vāne par Martas lomu izrādē "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", par ko skatītāju atzinību saņēmusi arī šī gada "Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojumā.  "Gada aktrises" titulu skatītāju vērtējumā iegūst arī Klinta Reinholde par Vizmas lomu izrādē "Mēs, roks, sekss un PSRS". Savukārt kolēģi ar savu balsojumu novērtējuši Ievas Esteres Barkānes sniegumu izrādēs "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?" un "Liesmojošā tumsa".

Kungu kategorijā titulu "Gada aktieris" skatītāju vērtējumā jau vairākus gadus nemainīgi iegūst aktieris Mārtiņš Meiers, kas aizvadītajā sezonā atveidoja komponistu Emīlu Dārziņu Vara Braslas pēdējā teātra iestudējumā "Es neesmu klaviernieks". Skatītāji novērtējuši arī  Eduardu Johansonu, kurš par Uģa lomu izrādē "Mēs, roks sekss un PSRS" saņēmis nomināciju kategorijā "Gada aktieris".

Kolēģi par labākajiem atzinuši Mārtiņu Liepu par tēlojumu izrādēs "Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?", "Kalendārs mani sauc" un Akselu Aizkalnu par lomām izrādēs "Amerikāņu bizons" un "Liesmojošā tumsa".

Kategorijā "Gada izrāde" Valmieras teātra skatītāju balsojuma rezultāti sakrīt ar "Spēlmaņu nakts" skatītāju vērtējumu, par favorītu atzīstot izrādi jauniešiem "Mēs, roks, sekss un PSRS" Jāņa Znotiņa režijā, kura ieguvusi dažāda vecuma skatītāju neviltotu mīlestību.

Gada tehniskā darbinieka balva šogad piešķirta uzvedumu daļas direktora palīgam Ričardam Pūgulim.

"Aizvadītā sezona Valmieras teātrim bijusi izaicinājumu, pārmaiņu un pielāgošanās pilna, bet mākslinieciskais pacēlums un skatītāju nerimstošais atbalsts ļoti stiprina. Sirsnīgs paldies, un uz tikšanos nākamgad arī teātra jaunajā pagaidu mājvietā – topošajā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve"," norādīja teātra pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti