Kultūras ziņas

Sāks demonstrēt "Latvijas koda" filmas

Kultūras ziņas

Šovakar pasniegs kino balvas "Lielais Kristaps"

Džilindžera versija par Kleopatru komēdijas žanrā

Skatītāji: Džilindžera «Kleo-Kleo-Kleo-Patra» jauniešu auditorijai interesēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvojis stāsts par pasaulslaveno Ēģiptes valdnieci Kleopatru. Skatītāji atzīst – tā acīmredzami varētu interesēt jauniešu auditorijai. 

“Kleo-Kleo-Kleo-Patra” – paša rakstīta luga par Ēģiptes pēdējo valdnieci komēdijas žanrā pēc amerikāņu autores Margaretas Džordžas bestsellera “Kleopatras memuāri” motīviem – tāds ir jaunākais Dž.Dž.Džilindžera piedāvājums skatītājiem Liepājas teātrī. Galveno lomu režisors uzticējis Signei Dancītei. 

“Tādā teātra kontekstā es pat to nebūtu domājusi, ka varētu uzvest lugu, ka varētu būt luga par Kleopatru. Par filmām, tas ir cits jautājums. Bet, protams, kā sieviete viņa ir ārkārtīgi intriģējošs personāžs,” atzīst Dancīte. 

Džilindžera versijā stāsts risinās nenosakāmā laikā – greznajos Kleopatras apartamentos Aleksandrijā pie sienas ir televizori, kuros ik pa brīdim rāda izlūka Štirlica gaitas. Tāpat Kleopatras savaldzinātie vīrieši - karavadoņi Jūlijs Cēzars un Marks Antonijs lieto telefonus, klausās radio un zina krievu lamuvārdus. 

Cēzaru izrādē spēlē aktieris Egons Dombrovskis. Par lomu viņš saka: “Man jau šķiet, ka es nezinu, ko es vēl varētu spēlēt, bet Džilindžers vienmēr kaut ko atrod. Un tad viņš ir izdomājis, ka es varētu nospēlēt Cēzaru. Man nebija ienācis prātā, ka kaut ko tādu varētu atkal spēlēt. Un tad ir jautājums – kurš aktieris negribētu  nospēlēt Cēzaru?” 

Arī skatītāji ar izrādi šķiet apmierināti un atzīst to par visai savdabīgu un mūsdienīgu.

“Ļoti īpatnēja versija, manuprāt, vairāk tēmēta uz jauniešu publiku.

Zinot 21. gadsimta jauniešus, viņu leksiku un valodas lietojumu, es domāju, ka viņiem būs mērķis atnākt uz šo izrādi,”

norāda skatītāja Milda Ziemane. 

Savukārt skatītāja Astrīda Znota norāda: “Visur tās paralēles – mūsdienās vai daudzus gadsimtus atpakaļ, tas jau nav lielos vilcienos mainījies.”
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti