Simtgades Deju lieluzveduma koncepcijas konkursā uzvarējusi Joneļa un Rubīna radošā grupa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Noslēdzies Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) Latvijas simtgades Deju lieluzveduma koncepcijas konkurss. Piecu iesniegto priekšlikumu konkurencē par uzvarētāju atzīta radošā grupa, kuras kodolu veido Juris Jonelis (mākslinieciskais vadītājs, režisors), Roberts Rubīns (mākslinieciskais vadītājs, režisors), Didzis Jaunzems (scenogrāfs) un Rasa Bugavičute (dramaturģe), kas sevi jau pierādījuši dažādos kultūras projektos.

Komandas sastāvā būs arī baleta un sporta deju horeogrāfs, baletmeistars Raimonds Martinovs, modernās dejas horeogrāfe Liene Grava, tautas deju horeogrāfe Dace Adviljone, muzikālās koncepcijas autors Andris Sējāns, video mākslinieks Māris Kalve, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, tērpu māksliniece Inga Bermaka, uzveduma TV koncepcijas autors, TV režisors Armands Zvirbulis, kā arī projekta producente Daiga Livčāne.

Projekta pieteikums gan saturā, gan garā ir laikmetīgs – tā idejiskā līnija saistīta ar Latviju, ar Latvijas vēsturei nozīmīgiem cilvēkiem, akcentētas arī ģimeniskās vērtības, norāda konkursa rīkotāji.

Deju lieluzvedums 2018. gada 18. novembrī „Arēnā Rīga” būs kā viena no lielajām dāvanām sabiedrībai valsts simtgadē un kļūs par vienu no būtiskiem Latvijas simtgades notikumiem 2018. gada novembrī.

“Šoreiz žūrija nolēma dot iespēju jaunu, bet jau pamanītu mākslinieku komandai. Svaru kausi nosvērās par labu idejām, kas piedāvāja progresīvāku un dinamiskāku pieeju Latvijas Republikas simtgades Deju lieluzveduma īstenošanai,” stāsta žūrijas locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, Kultūras ministrijas (KM) Deju padomes priekšsēdētāja Gunta Bāliņa.

Latvijas Republikas simtgades svētku Deju lieluzveduma mērķis ir vienotā mākslinieciskā un dramaturģiskā uzvedumā atklāt deju formu un žanru daudzveidību izcilu dejotāju – solistu un grupu izpildījumā. Uzvedums būs dramaturģisks, tas tiks veidots, iekļaujot tajā profesionālo deju - baletu un laikmetīgo deju, amatiermākslas deju - skatuvisko tautas deju un mūsdienu deju, kā arī sporta deju. Uzvedumu veidos stilistiski viendabīgi deju priekšnesumi un priekšnesumi, kas vienlaikus apvienos vairākus deju stilus.

Konkursa pieteikumus vērtēja Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, KM Deju padomes priekšsēdētāja Gunta Bāliņa, režisors, Latvijas valsts simtgades svētku radošās grupas loceklis Uģis Brikmanis, Valsts izglītības satura centra deju speciāliste, LNKC Deju nozares konsultatīvās padomes priekšsēdētāja Zanda Mūrniece, LNKC mārketinga vadītāja, Latvijas valsts simtgades svētku radošās padomes locekle Inga Oliņa, horeogrāfe Indra Reinholde, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas profesore, Dziesmu un deju svētku padomes locekle, KM Deju padomes locekle Rita Spalva un KM Latvijas valsts simtgades biroja starptautisko projektu vadītāja Leonarda Ķestere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti