Sīlis Nacionālajā teātrī iestudē «Prātu», Seņkovs - «Antigoni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālajā teātrī top divas izrādes. Valters Sīlis Jaunajā zālē iestudē Margaretas Edsones "Prātu", savukārt Elmārs Seņkovs Aktieru zālē iestudē Žana Anuija "Antigoni". Pirmizrādes notiks attiecīgi 22. un 23.aprīlī.

Edsones "Prāts" Valtera Sīļa režijā

Angļu literatūras profesore Vivjēna Bēringa visu mūžu ir pētījusi dzīvības un nāves attiecības 17.gadsimta izcilā angļu autora Džona Dona dzejā, bet tad viņai atklāj audzēju. Lugas autore apmet paradoksālu kūleni cilvēku priekšstatos, jo galvenā varone pati kļūst par izpētes objektu eksperimentā ar paredzamu rezultātu. Savā darbā Vivjēna Bēringa uzdod visiem kopīgu jautājumu - ko mēs paspēsim pirms savas nāves?

Galveno lomu izrādē atveido Daiga Kažociņa, pārējās lomās Ivars Puga, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Astrīda Kairiša, Ilze Blauberga, Klāvs Mellis un Uldis Sniķeris. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Ieva Kauliņa.

Anuija "Antigone" Elmāra Seņkova režijā

Franču dramaturgs Žans Anuijs 20.gadsimtā piedāvāja pārrakstīt senos mītus un sengrieķu traģēdiju sižetus, lai pārbaudītu to dzīvotspēju mūsdienu cilvēka pasaules izpratnē. Antigone ir gatava pretoties valdnieka Kreona aizliegumam ar godu apglabāt viņas kaujā kritušo brāli un riskēt ar dzīvību, jo viņas sirds tā liek. Darbā tiek risināts jautājums, vai 21.gadsimtā joprojām eksistē sirds likumi un kādos brīžos tie stājas spēkā?

Izrādē spēlē Maija Doveika, Marija Bērziņa, Gundars Grasbergs, Artis Drozdovs, Sanita Pušpure un Uldis Siliņš. Scenogrāfe - Evija Pintāne, kostīmu māksliniece - Marija Rozīte, Edgara Makena muzikālais noformējums, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti