Sievietes kā mātes dzimšana: Laikmetīgās dejas uzvedums «Divotne» Zirgu pastā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šī gada 4.aprīlī plkst. 20.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā „Zirgu pasts” būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde “Divotne”, ko veidojušas horeogrāfes Anna Novikova un Rūta Pūce, informēja izrādes veidotājas.

Izrāde “Divotne” ir intīms stāsts par sievieti, kura ir piedzīvojusi bērniņa nākšanu pasaulē un līdz ar to ieguvusi jaunu lomu – mamma. Izrādes idejas un iedvesma ņemta no pašu izrādes autoru piedzīvotā, kā galveno apskatot nevis bērna ienākšanu pasaulē, bet pašas sievietes piedzimšanu kā mammai. 

Mātes loma atnāk pēkšņi, lai cik ļoti tai gatavotos, un ar lielu inerci ierauj sievieti nezināmajā. Kā jauno mātes lomu savienot ar savu nemātišķo pusi, kas vadījusi sievietes personībā pirms tam, ko darīt ar jaunajām sajūtām un emocijām, veidojot attiecības pašai ar sevi un apkārtējiem, un kā konkurenci starp savām un bērna vajadzībām padarīt par to faktoru, kas viens otram dod jaunu elpu un spēku, nevis lēni iznīcina?

Dejo: Rūta Pūce un Agate Bankava, horeogrāfes: Anna Novikova un Rūta Pūce, Gaismu mākslinieks: Ivars Tilčiks, komponists: Kaspars Kurdeko, vizuālais tēls un dizains: Kristiāna Kalniņa, producents: Ina Ločmele, “Party” un dejas kompānija “Ārā”. 

Izrāde ir nominēta "Dejas Balvai" trīs kategorijās: Laikmetīgās dejas notikums, Laikmetīgās dejas horeogrāfes un Laikmetīgās dejas dejotāja (Anna Novikova).

Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti