Kultūras ziņas

Atklāts Ūmeo kultūras galvaspilsētas gads

Kultūras ziņas

Gruzijas un Igaunijas kino "Mandarīni"

Sieviešu spēks un ciešanas Nacionālajā teātrī

Sieviešu spēks un ciešanas Nacionālajā teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdienas, 3.februāra, vakarā piecas lieliskas aktrises aizrautīgi gatavojas pirmizrādei, lai dotos uz “Dejām Lūnasas svētkos” un Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē izspēlētu apslāpētu kaislību un ilgu pilno piecu māsu dzīvesstāstu īru dramaturga Briena Frīla lugā.

 Nacionālā teātra Jaunajā zālē viss kā uz delnas, - gan skatītāju rindu ieskautais spēles laukums, kur ne mirkli nav iespējams paslēpties dekorācijās, gan piecu neprecēto māsu attiecības un emocionālie paisumi un bēgumi kādā nabadzīgā Īrijas lauku sētā… Režisore Inese Mičule caur šo lugu meklē, no kurienes rodas cilvēka garīgais spēks, tāpēc nekautrējas atkailināt savas varones….

Tā ir pārdzimšana – brīvība, pārdzimšana, katrs pārdzimst kaut kur citā līmenī,” norāda režisore Inese Mičule. “Es, veidojot izrādi, atbrīvojos no kaut kā, ieguvu kaut ko un meitenes nokļūst sieviešu kārtā vai atpakaļ, tas, kurš nav izdzīvojis bērnību.”

Lai arī pirmajā mirklī varētu šķist, ka “Dejas Lūnasas svētkos” ir absolūti sieviešu izrāde, tas ir mānīgi….To ģenerālmēģinājumā atklāja Arturs Krūzkops, jo visa luga notiek caur viņa varoņa – jaunākās māsas mazā dēlēna vērojumu.

Izrādē lomās - Marija Bērziņa, Zane Dombrovska, Maija Doveika, Daiga Gaismiņa un Daiga Kažociņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti