Sieva, mīļākā un feministe zelta vidusceļa meklējumos izrādē «Trauki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28.novembrī teātrī "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Trauki", kas pēta dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.

"Uz skatuves mēs redzēsim lomu sieva - māte vienā personā, mīļākā un feministe. Pārliecināta par saviem uzskatiem ir katra no šīm sievietēm. Izrādes gaitā viņas saprot, ka, ieklausoties viena otrā un ieklausoties apkārtējos, var nonākt līdz zelta vidusceļam," stāsta izrādes režisore Marta Elīna Martinsone.

Izrādē tiek izmantoti varietē elementi. "Vizuālā ziņā mums ir gan priekškars, gan kostīmi, gan muzikālie numuri, gan deju numuri, gan teatralizētas ainas. Tur ir ļoti maz no reālpsiholoģijas; neparādās karikatūras, bet parādās tādas savā ziņā televīzijas šovu vai komēdijšovu atveidotas sievietes, kuras lēnā garā nonāk līdz patiesajai būtībai," skaidro Marta Elīna Martinsone.

Izrādes "Trauki" teksta autore un režisore ir Inga Gaile, viena no atzītākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm. Viņa stāsta, ka ideja par darba nosaukumu aizgūta no kādā ASV televīzijas kanālā translētas pārraides, kur ortodoksāls kristietis, viedokļu līderis sievietes nosauca par traukiem, kuru primārais uzdevums ir iznēsāt bērnus.

"Tas, kas mani satrauc, ir ne tikai sieviešu izvēles brīvība, bet cilvēku izvēles brīvība: vai šī izvēles brīvība, ko darīt savā dzīve, ir brīva no bailēm," teic Inga Gaile.

Kā jau esam vēstījuši, izrādē "Trauki" lomas atveido Marija Linarte, Anna Putniņa, Inga Gaile vai Inga Tropa. Izrādes scenogrāfe ir Ieva Kauliņa, komponists - Jānis Ozoliņš, antropoloģe - Ieva Raubiško.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti