Rīta Panorāma

Intervija ar Viju Piziču par Notāru dienām

Rīta Panorāma

Ainara Virgas 55 gadu jubilejas koncerts. Intervija ar Ainaru Virgu un Jāni Buķeli

"Pēc grāmatas motīviem" režisora Valtera Sīļa režijā DDT teātrī

Sevis rušināšana: «Dirty Deal Teatro» izrāde «Pēc grāmatas motīviem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Režisors Valters Sīlis  jauno  ''Dirty Deal Teatro'' iestudējumu “Pēc grāmatas motīviem” nodēvējis par sonāti skatuvei četrrocīgi. Režisoru iedvesmojis Tomasa Bernharda romāns “Noriets”  par sastapšanos ar ģenialitāti un draudzību, kas cilvēku iznīcina. Izrādē spēlē divi aktieri - Jānis Kronis un Alise Danovska.

Bernharda romāns vēsta par trīs pianistu draudzību, kurā diviem no tiem šī draudzība izposta muzikālo karjeru. Iestudējums ir kā paša Valtera Sīļa “Mazais princis” – personisks stāsts par tikšanos ar ģeniālu cilvēku jaunībā, kas noved pie sastapšanās ar mākslu.

Tomass Bernhards romānā “Noriets” radījis biogrāfisku fikciju par slaveno pianistu Glenu Gūldu un it kā viņa skolotāju Vladimiru Horovicu. Saspēle ar romānu ir pašas radošās komandas veidotajā stāstā par divu jauniešu draudzību.

“Šo darbu lasot, tu redzi, kā trakos darbos darbojas mūsu domu gaita,” stāsta Valters Sīlis.

Viens izrādes stāsts ir par cilvēka norietu, bet otrs – par ļoti jauniem cilvēkiem. Iestudējums skatītāju vedina domāt par lielajiem jautājumiem, no kuriem pusaudža gados kautrējas, un atrastās atbildes atstāj nospiedumus.

Kā atklāj aktieris Jānis Kronis – izrāde liek uzdot jautājumu “Kāpēc es kaut ko cenšos darīt? Vai es to izdaru gana labi? Vai tas ir kādam vajadzīgs? Sanāk tāda sevis rušināšana.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti