Rīta Panorāma

Pasaules pirmatskaņojumi 23. Starptautiskajā Garīgās mūzikas festivālā

Rīta Panorāma

Dienvidāfrikā ziemas sezonā gandrīz neviena gripas gadījuma

Operetes teātrim 75!

Sēļu muižā svinēs Operetes teātra dibināšanas 75. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Operete iedvesmo” – šāds nosaukums dots pasākumam, kas 5. septembrī Mazsalacas novada Sēļu muižā pulcēs vairāk nekā 70 Operetes teātra bijušos dziedātājus, baletdejotājus, mūziķus un tehniskos darbiniekus. Pasākums veltīts Operetes teātra dibināšanas 75 gadu jubilejai, informēja Mazsalacas novada pašvaldībā.

Teātrim bijusi raiba vēsture, un nu jau 25 gadus kā patstāvīga mākslinieciska vienība tas vairs nepastāv. “Tomēr šī muzikālā žanra cienītāju atmiņā joprojām ir lieliskas izrādes, spoža aktieru spēle, azarts un aizrautība. Operete iedvesmoja, vilināja un palīdzēja vieglāk pārvarēt ikdienas nebūšanas,” norāda pasākuma rīkotāji.

“Vissmagākais periods Latvijas vēsturē bija tieši pēc kara, un tieši tad spēja nodibināt tādu mākslas templi, kāds bija Operetes teātris. Un ļoti daudzus gadus ar to ļoti nopietni strādāja ļoti daudz cilvēku. Katram laikam ir savi varoņi, un šīs grupas mainījās. Es domāju, ka šobrīd arī veidojas jauni varoņi, un mums ir jāsāk varbūt aktīvāk nodot šo stafeti, jo mums tās vecās rindas retinās,” LTV raidījumā “Rīta Panorāma” uzsvēra Gatis Strads, kurš bija Valsts Rīgas Operetes teātra direktors no 1985. līdz 1990. gadam.

Operetes teātra vēsturiskos datumus atceroties, kopā aicināti bijušā teātra darbinieki. Vairāk nekā 70 Operetes teātra bijušie dziedātāji, baletdejotāji, mūziķi un tehniskie darbinieki pieteikuši dalību pasākumā.

Pēc pasākuma svinīgās atklāšanas, kas paredzēta pulksten 15.00, notiks Vokālās akadēmijas audzēkņu koncerts, uz kuru aicina muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Edgars Kramiņš kopā ar kamerorķestri un diriģentu Guntaru Bernātu.

Dienas garumā izstādes stendos būs skatāmi mirkļi no Rīgas Operetes teātra vēstures, būs iespēja klausīties Latvijas Bruņoto spēku Zemessardzes orķestra priekšnesumus diriģenta Anda Kareļa vadībā, iepazīties ar leģendāro Sēļu muižu, klausīties operetes mākslinieku un viņu draugu atmiņu stāstos, intervijās ar sarīkojuma dalībniekiem, kā arī būs iespēja piedalīties filmas tapšanā par operetes vēsturi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti