Rīta Panorāma

Šekspīra traģēdijas "RičardsIII" pirmizrāde Dailes teātrī

Rīta Panorāma

Intervija ar Uldi Auguli

Intervija ar Leonardu Ķesteri

Šekspīra festivālā notiks Šekspīra laika tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 17.maijā, Šekspīra festivāla laikā Rīgā, Kalnciema kvartālā notiks Šekspīra laika tirgus. 

Aicinot visus apmeklēt šo pasākumu, festivāla producente Leonarda Ķestere stāsta, ka izklaide Tjūdoru laika garā būs gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pasākuma apmeklētājiem vēlams ierasties tam laikam raksturīgos tērpos, par kuriem vairāk var uzzināt festivāla mājas lapā un, runājot Ķesteres vārdiem, "iegūglējot".

No plkst. 10 līdz 15 tirgus apmeklētāji varēs iepirkties Šekspīra laika garā, būs  atraktīvas izklaides bērniem, muzikāli priekšnesumi, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) topošo aktieru, laikmetīgās dejas horeogrāfu, LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu un Rīgas Doma kora skolas audzēkņu uzstāšanās Šekspīra lugu fragmentos. Būs iespējams iegādāties ēdienus un dzērienus, kas gatavoti pēc Šekspīra laika receptēm. Par Šekspīra laiku atmosfēru tirdziņā rūpēsies "Jauno jātnieku skola" un "British Chamber of Commerce" ar poniju izjādēm.

Savukārt vakarpusē plkst. 19 Šekspīra laika tirgū uzstāsies senās mūzikas ansamblis "Ludus", bet plkst. 19.30 apmeklētāji varēs noskatīties Viljama Šekspīra lugas "Perikls" iestudējumu, ko kopā ar LKA topošajiem aktieriem veidojusi režisore Anna Eižvertiņa.

Foto: Skats no izrādes "Perikls"

Plkst. 21.30 Šekspīra laika tirgū uzstāsies indie grupa "Jakarta Club" no Anglijas, bet plkst. 23 sāksies "Kulturālas sarunas vasaras naktī" kopā ar LKA asoc.prof. Rūtu Muktupāvelu, sarunu vadītājiem - Kārli Anitenu un Līvu Brici, kā arī kultūras un mākslas jomu pārstāvjiem, studentiem un entuziastiem. Naksnīgajās sarunās paredzami viedokļi, jautājumi un atbildes un par dažādām tēmām - kultūras izpratne un tās loma sabiedrībā, kultūras un ekonomikas attiecības, kultūras un mākslas izglītības nozīme kultūras tēla veidošanā. Sarunas papildinās audio un video ieraksti. Pusnaktī uz 18.maiju visi kopā aicināti sākt svinēt LKA 22.dzimšanas dienu.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Kā vēstīts iepriekš, no 16. līdz 20.maijam Latvijā notiks Šekspīra festivāls. Tā laikā paredzēta Šekspīra traģēdijas "Ričards III" pirmizrāde 16.maijā Dailes teātrī (režisors - Viesturs Meikšāns, titullomā - Artūrs Skrastiņš), 17.maijā notiks Šekspīra laika tirgus, bet 19.maijā "Shakespeare’s Globe" teātra (Londona) pasaules turnejā "Globe to Globe" Dailes teātrī notiks traģēdijas "Hamlets" viesizrāde. 20.maijā Dailes teātra Mazajā zālē paredzēta starptautiska konference "Šekspīrs: autentiskais un mūsdienīgais" ("Shakespeare: Authentic and Contemporary"). Tajā piedalīsies Latvijas un Lielbritānijas Šekspīra pētnieki, teātra režisori, izglītības programmu un mārketinga eksperti. Savukārt Šekspīra lugas "Divi džentlmeņi no Veronas" (režisors Igors Koņajevs) versiju 31.maijā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī izrādīs LKA 4.kursa topošie aktieri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti