Scenogrāfs Andris Freibergs Krievijas festivālā «Zelta maska» saņem goda balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievijas teātra festivāla “Zelta maska” goda balvu "Par izcilu ieguldījumu teātra mākslas attīstībā ārzemju teātra darbiniekam" saņēmis Latvijas scenogrāfs Andris Freibergs, vēstīts festivāla mājaslapā.

22. aprīlī aizvadīta ikgadējā festivāla “Zelta maska” apbalvošanas ceremonija, kurā godināti mākslinieki un izrādes vairāk nekā 30 kategorijās, kā arī pasniegtas vairākas īpašās goda balvas, tai skaitā balva par izcilu ieguldījumu teātra mākslas attīstībā latviešu scenogrāfam Andrim Freibergam, kura darbs labi pazīstams arī Krievijā un citviet pasaulē.

Scenogrāfs un pedagogs Andris Freibergs savā karjerā veidojis vairāk nekā divus simtus scenogrāfiju teātra un operas izrādēm, bijis ilggadējs Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais scenogrāfs, saņēmis virkni apbalvojumu, tai skaitā Triju Zvaigžņu ordeni, Lielo mūzikas balvu, vairākas “Spēlmaņu nakts” balvas, Prāgas Scenogrāfijas un teātra arhitektūras kvadriennāles sudraba medaļu, zelta medaļas par studentu ekspozīcijām Prāgas kvadriennālē.

Festivāls “Zelta maska” Maskavā tiek rīkots ik gadu un piedāvā sezonas labākās izrādes visu veidu teātra mākslā. Laureāti tiek nosaukti ikgadējā apbalvošanas ceremonijā. 2021. gada festivālā žūrija vērtēja darbus, kas pirmizrādi piedzīvojuši no 2019. gada 1. augusta līdz 2020. gada 31. jūlijam. Eksperti klātienē un videoierakstos noskatījās un vērtēja 902 izrādes, nominējot 56 izrādes un 189 māksliniekus.

Ar pilnu laureātu sarakstu iespējams iepazīties festivāla mājaslapā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti