Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

"Zilais lakatiņš" – kas daudz vairāk par tautā zināmu ziņģi

Teātri pieskandinās arī hiphops

«Savilksim teātrī kapučpuikas» – Dailes teātri pieskandinās Prusax

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aktuālais reperis Prusax kļuvis arī par teātra komponistu. Dailes teātrī top izrāde par it kā sarežģīto jaunatni. Uz šādu tēmu atvēzējies režisors Dmitrijs Petrenko, jau ne pirmo reizi pieaicinot galvenajai lomai jauno latviešu aktieri Kārli Arnoldu Avotu un pirmo reizi sadarbojoties ar hiphopa mākslinieku Prusax.

"Kultūrdeva" ar Andreju Alenu

Ir forši, kad cilvēkā tieksme izzināt apvienojas ar elastīgu pielāgoties spēju. Šāda kombinācija arī dzen mani pa pasauli. Esmu ceļotājs, aktieris un tagad ar prieku arī televīzijas darbinieks. LTV “Kultūrdevā” man ir dota iespēja apmeklēt dažādus kultūras notikumus, izrādes, izstādes, festivālus un padalīties ar iespaidiem plašāk.

Dmitrijs Petrenko ir radījis iespaidīgu iestudējumu, kārtējo reizi ar savu daiļradi paceldams jautājumus – kā iekļauties sabiedrībā, kādu iespaidu tā uz mums atstāj un ko nozīmē izveidot sevi par pilnvērtīgu personu, pieaugot grūtākos dzīves apstākļos.

Šoreiz izrādei piesaistīts kaut kas nebijis, pašu “undergroundīgais” repa mākslinieks Prusax ir iestudējuma komponists.

Tiekoties ar galvenās lomas atveidotāju, jauno skatuves talantu Kārli Arnoldu Avotu, režisoru Dmitriju Petrenko un reperi Prusax, uzzināju, kā viņiem gājis izrādes tapšanā. Tikšanās izvērtās par iestudējuma afišas parakstīšanu ar grafiti krāsu baloniņiem uz paša Dailes teātra sienas.

Aktieris Kārlis Avots esot daudz iemācījies no Prusax. “Prusax ir stabils subkultūras pārstāvis, viņš ir pielējis dīzeli manas lomas izveidei,” teica Avots.

Pats reperis, būdams tik jauns, itin nemaz neuztraucas par citu cilvēku nosodošajiem viedokļiem, atstādams ļoti pārliecināta cilvēka iespaidu.

Komandas galvenais uzdevums ir runāt par sarežģītajiem jauniešiem, par to, cik nozīmīgi ir viņus izprast un neatstumt, uzliekot “monstra štampu”.

Lai vai kā, mūzika un leksika izrādē būs skarba.

Ceru, ka plāns “savilkt” teātros “kapučpuikas” un skolotājus izdosies.

Izrāde “Monstrs” Dailes teātrī būs skatāma no 9. oktobra.

No kreisās: Kārlis Arnolds Avots un Andrejs Alens
No kreisās: Kārlis Arnolds Avots un Andrejs Alens

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti