Rīta Panorāma

Laiks vasarai Jūrmalā! Kūrorta svētki 25. maijā

Rīta Panorāma

Koncerts "Puspuda sāls". Raimondam Raubiško 80

Sauciens pēc palīdzības - Floriana Zellera lugā "Dēls"

Sauciens pēc palīdzības – Dailes teātrī gaidāma pirmizrāde Floriana Zellera lugai «Dēls» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisors  Intars Rešetins  iestudējis jau ceturto   mūsdienu TOP 3 dramaturga Floriana Zellera lugu “Dēls”. 
Zellera lugas allaž  rosina izzināt sevi, jo stāsts, par ko viņš raksta, ir ieraugāms  mums tepat blakus un skatītāju aizskar līdz kaulam. Tāda ir arī luga “Dēls”  - par ģimeni, kura šķīrusies, bet tēvs izmisīgi ir vajadzīgs viņa dēlam no pirmās laulības. 

Aktieris Toms Veličko jau atzinīgus vārdus par savām pirmajām lomām saņēmis, bet Rūdolfs Sprukulis ir laimīgais, kuru režisors izvēlējās Nikolā lomai izrādē “Dēls” no 104 pretendentu lielā konkursa. 

“Šis ir viens no personīgākajiem maniem režijas darbiem vispār,” atklāj režisors. “Centrā, protams, ir ģimene, un es vēlos runāt par cēloņiem, nevis sekām. Nevis būt didaktisks, bet ļaut tam skatītājam padomāt – ja mēs nonāktu tādā situācijā, kā mums būtu jārīkojas.”

Floriana Zellera luga “Dēls” uzvanda emocijas sāpīgi un nežēlīgi. Vecāki Anna (Vita Vārpiņa) un Pjērs (Ģirts Ķesteris) šķiras. Viņam jau ir jauna ģimene un sieva Sofija (Ineta Sondore) un mazs bērns. Bet dēls no pirmās laulības sauc pēc palīdzības. Tikai neviens nedzird. 

“Traumējošākais ir tas, ka viņš pats nesaprot, kas ar viņu notiek,” uzskata Toms Veličko. “Un tad viņš meklē vārdus, pats savas emocijas, lai izstāstītu to vecākiem, bet līdz galam neviens viņu nespēj saprast.”

“Man liekas, viņš ir pazaudējis savu dzīves jēgu, un viņš mēģina to atrast, bet ne vienmēr tas izdodas,” piebilda Rūdolfs Sprukulis. 

“Man ir liels prieks, ka puiši, ar kuriem es strādāju, nav sabojājušies – viņi ir tikpat trausli, viņiem arī ir sadzīves problēmas, kuras viņi spēj ienest izrādē un padarīt savu tēlu ļoti personisku,” norādīja Rešetins. 

Skatuves tēlu veidojis Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Agnese Kaupere, animators – Dāvids Andersons. Iestudējuma pirmizrāde Dailes teātra kamerzālē gaidāma 25. maijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti