Sarunu ciklā «Teātra garša» tiksies dažādu paaudžu skatuves mākslinieki

1. decembrī pulksten 22.05 Latvijas Radio "Radioteātrī" gaidāms pirmatskaņojums – jauns raidījumu cikls "Teātra garša". Sākot no 1. decembra, divas reizes mēnesī astoņos raidījumos gaidāmas tikšanās ar dažādu paaudžu teātra cilvēkiem, savukārt pēc raidījuma sarunas būs lasāmas portālā LSM.lv.

Pirmajā raidījumā 1. decembrī plkst. 22.05 gaidāma saruna ar aktieriem Ausmu Kantāni un Gerdu Lapošku.

Latvijas Teātra darbinieku savienība turpina pērn aizsākto projektu "Teātra Atlanti cauri laikiem", bet šogad jau ar nosaukumu "Teātra garša". 

"Šis projekts veido nosacītu tiltu starp teātra paaudzēm, kurām savstarpējā saikne ir zudusi laika straujā ritējuma dēļ. Lielākā daļa vecmeistaru teātros vairs nestrādā, bet daļa jauno skatuves mākslinieku par viņiem neko nezina.

"Teātra garša" dod iespēju šīm paaudzēm satikties, sarunāties, mācīties, iedvesmoties vienam no otra, apmainīties domām par kopīgo mīlestību pret teātra mākslu un pasaules redzējumu.

Savukārt, klausītājiem šīs sarunas dod iespēju mēģināt sajust, kas tad īsti ir teātra garša, jo, sarunājoties dažādām teātra paaudzēm, izgaismojas lietas, par kurām intervijās nemaz netiek jautāts," skaidroja projekta organizatore, aktrise Madara Melne-Tomsone.

Pērn Latvijas Teātra darbinieku savienība aizsāka šo projektu ciešā sasaistē ar "Spēlmaņu nakti", proti, jauno paaudzi sarunās pārstāvēja kategorijas "Gada jaunais skatuves mākslinieks" nominanti. Šogad uzsvars tiek likts uz nevalstisko un reģionus pārstāvošo teātru mākslinieku piedalīšanos sarunās.

Sarunas organizēja un veidoja aktrise Madara Melne-Tomsone un aktieris Gundars Āboliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt