Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar labklājības ministru Jāni Reiru

Katra mēneša trešajā ceturtdienā-SARUNAS SMIĻĢA KABINETĀ

Sarunās Smiļģa kabinetā iespēja runāt ar veiksmīgām teātra personībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eduarda Smiļģa teātra muzejā jau trešo sezonu turpinās „Sarunas Smiļģa kabinetā”. Smiļģa krēslā sēdēt gan nevienam neļauj, bet, ierodoties uz sarunu ar kādu šodienas teātra nozares izcilu personību, tas tiek izrādīts.

Režisors Elmārs Seņkovs, aktrise Baiba Broka, režisore Laura Groza-Ķibere un tuvākajā nākotnē Vladislavs Nastavševs, kā arī Artūrs Skrastiņš būs kabineta viesi.

„Smiļģa mājā visi, kas strādā, jūtamies ļoti piepildīti, enerģētiski un darbīgi,” uzsver muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Smiļģa dzīvē galvenais bija teātra māksla. Viņš bija ar iztēli, izdomu, rīcību, darbību, lai skatītājiem sniegtu radošu un māksliniecisku izpausmi, radītu atmosfēru un vēstījumu.

Smiļģis ir 21.gadsimta viena no izcilākajām personībām, uzsver Siliņš. Kolēģiem, kas pēta Smiļģi, radās ideja veidot regulāru ciklu par viņu. Katru otro nedēļu Smiļģa mājā notiek sarunas ar veiksmīgākajām teātra personībām, kas atbilst Smiļģa proponētājām vērtībām: „Skaidrība, vienkāršība, kaislība.”

Cilvēki saka, ka agrākos laikos bija aktieri, kurus skatītāji dievināja un skrēja pakaļ. Ir citādāks laiks, jo mums informācija, par ko jūsmot un kam skriet pakaļ, ir ļoti plaša. Tāpēc cilvēki labprāt nāk uz šīm sarunām, jo cilvēki tieša veidā, enerģētiskā apmaiņā var noskaidrot, pat neuzdodot jautājumu, bet sajūtot enerģiju un atmosfēru, ko cilvēks sniedz, jo viņš pats stāsta. Viņš ir klātesošs,” uzsver Teātra muzeja direktors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti