Rīta Panorāma

Intervija ar Solvitu Āboltiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Igo

Divi starptautiski projekti satiekas Dailes teātrī

Sākas starptautiskā Dailes teātra izrāžu skate

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceturtdien, 20.aprīlī, sākas starptautiskā Dailes teātra izrāžu skate, kura  notiek vienlaikus ar  franču jauno fotogrāfu izstādi “Publisks = privāts”. 

„Kad mūsu izrādes atbrauc skatīties viesi no citām valstīm, viņi mūs ierauga savādākus – ne vairs konkrētos kritikas rāmjos ieliktus. Izzūd arī iepriekš ieprogrammēti priekšstati,” Dailes teātra trešās izrāžu skates nozīmību raksturo producente Indra Rubene-Vilipsone.

Izrāžu skate sāksies ar izrādi “Doriana Greja portrets”.

Rubene-Vilipsone stāstīja, ka par režisores Lauras Grozas-Ķiberes daiļradi interesējas Maskavas Starptautiskā Čehova festivāla rīkotāji. Viņus interesē tieši režisori līdz 35 gadu vecumam, kuri jau sasnieguši augstu līmeni. Šos režisorus rīkotāji grib aicināt uz Čehova festivālu 2018.gadā.

Tāpēc arī šogad viņi ierodas uz starptautisko skati Dailes teātrī.  Viņi skatīsies arī režisora Dmitrija Petrenko izrādi “Brutāls un dēls”, jo arī Petrenko atbilst viņu intereses kategorijai, stāstīja Rubene-Vilipsone.  

Starptautiskajā skatē skatītajiem piedāvās arī Vladislava Nastavševa “Peldošie - ceļojošie. II daļu” un  Regnāra Viavara “Laulības dzīves ainas”.  

Vaivara izrādē ir tādas lomas un ainas, “kas vienkārši jāparāda”, tas ir materiāls, ko varam piedāvāt, sacīja Rubene-Vilipsone.

Lai skatītāji saprastu izrādes, ir nodrošināti subtitri angliski un apraksti krievu valodā.

Skates laikā Dailes teātra mākslas telpā “Brīvības 75” notiks Rīgas fotogrāfijas biennāles starpgada 2017 izstāde “Publisks = privāts”. Tajā būs skatāmi četru jauno Francijas mākslinieku darbi, kas reflektē par tēmu “arhitektūra”, to lūkojot kā sociālās un individuālās dzīves un domu konstruēšanu. Izstāde rīkota sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā, atzīmējot tā divdesmito gadadienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti