Kultūras ziņas

Mūžībā aizgājis dzejnieks Jāzeps Osmanis

Kultūras ziņas

Ditas Balčus teātris turpmāk Zirgu ielā

Sākas jaunā teātra festivāls "Patriarha rudens"

Sākas piektais «Patriarha rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar pasākumu Āgenskalna tirgū 29.septembrī tieši pulksten 12.29 sāksies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) piektais skatuves mākslas festivāls „Patriarha rudens”.

"Tā nav svinīga, tā ir atraktīva atklāšana," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda LKA profesors Jānis Siliņš.

Jau ziņots, ka LKA rīkotais piektais skatuves mākslas festivāls "Patriarha rudens" norisināsies no 29.septembra līdz 5.oktobrim Rīgā. Festivāla skatē šogad piedalīsies septiņi jaunie režisori.

Atraktīvajā festivāla atklāšanā Āgenskalna tirgū pulcēsies LKA vadība un docētāji, festivāla dalībnieki un viesi, kā arī citi interesenti, lai kopā ar LKA Dramatiskā teātra aktiera un režijas mākslas otrā kursa studentiem un viņu profesori Māru Ķimeli sajustu Eduarda Veidenbauma dzejas un Jura Kulakova mūzikas valdzinājumu.

Pēc festivāla atklāšanas sekos gājiens uz netālu esošo LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju, kurā svinīgi tiks pacelts festivāla karogs un baudīta rudens zupa. Teātra muzejā notiks LKA maģistra apakšprogrammas "Teātra māksla" studentu veidotā teatrāla pastaiga "Šekspīrs pie Smiļģa".

Raksturojot festivāla skatē skatāmās izrādes, Siliņš norāda, ka tās vairāk domātas cilvēkiem, kuri meklē eksistenciālas lietas, taču tās absolūti nav depresīvas, bet principā ir dzīvi apliecinošas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti