Kultūras ziņas

Rīgas Krievu teātris atklāj 130.sezonu

Kultūras ziņas

"Sapņu komandai 1935" balvas Amerikā

Teātris sākas tirgū

Sākas jauno teātra režisoru darbu festivāls «Patriarha rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Visas nedēļas garumā līdz pat svētdienai ikvienam iespējams apmeklēt Latvijas Kultūras akadēmijas rīkoto festivālu „Patriarha rudens”.

Šogad paplašināts ne tikai notikumu skaits, bet arī norišu vietas. Festivālu atklās pirmdien pulksten vienos dienā Āgenskalna tirgus paviljonā. Nedēļas garumā piedāvātas dažādas izrādes tādās Rīgas kultūras iestādēs kā „Dirty Deal Teatro”, Ģertrūdes ielas teātrī un arī citviet.

„„Patriarha rudens” radās arī ar to nolūku, lai jaunais cilvēks, kas veido savu radošo darbu, lai viņš ātrāk iegūst skatītāju vērtējumu, saskari ar lielāku skatītāju loku, ne tikai ar savu kolēģu, studiju biedri vai pedagogu virzienā,” par festivāla ideju stāsta Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš. „Skatuves mākslā ir ļoti svarīga šī trīsvienība - autors, režisors, aktieris, tātad, kas to dara un skatītājs. Līdz ar to viņš iegūst arī apstiprinājumu tam, par ko viņš domā, kādā veidā viņš vēlas šo mākslas darbu darīt. Tas tikai nostiprina viņa profesionālo darbību. Jā, arī uzdrīkstēšanos.”

Paredzēts, ka Daugavpilī notiks filmu seansi, taču Rēzeknē - laikmetīgās dejas izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti