Kultūras ziņas

Sāk restaurēt Rakstniecības un mūzikas muzeju

Kultūras ziņas

Dejotāju dzīve ir kā turku kafija

Sākas festivāls "Laiks dejot"

Sākas festivāls «Laiks dejot»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8.jūnijā Rīgā sākas svētki visiem laikmetīgās dejas cienītājiem – starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot”. Tā laikā ar jaunākajiem darbiem priecēs Latvijas horeogrāfi un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti, kā arī uz Rīgu atbraukušie dejas mākslinieki no ārvalstīm.

Festivāls, kurš aizsākās pirms astoņpadsmit gadiem, tagad pāraudzis par starptautisku notikumu laikmetīgās dejas pasaulē. Šogad paralēli Latvijas jauno horeogrāfu sniegumam, laikmetīgās dejas izrādes piedāvās Norvēģijas, Izraēlas, Francijas, Slovākijas un Igaunijas dejotāji.

Festivāla “Laiks dejot” mākslinieciskā vadītāja Olga Žitluhina atklāj, ka šogad festivālā izlemts runāt par paaudzēm, jo atbraukuši mākslinieki, kuri ir jau brieduma gados, piemēram, Frančesko Skaveta un Andrea Kostanco Martini.

Itāļu izcelsmes mākslinieks no Norvēģijas Frančesko Skaveta izrādi  “Gandrīz nekad” festivāla programmā piedāvās noskatīties “Zirgu pastā”. Savukārt peldošajā mākslas centrā “Noass” laikmetīgās dejas izrādes varēs vērot uz brīvdabas skatuves. Būs arī iespēja apmeklēt meistarklases.

"Ir ļoti labi, ka varam piedāvāt jauniešiem strādāt kopā. Pašlaik Kultūras akadēmijā stažējas trīs studenti no Ķīnas. Un festivālā mums būs gan ķīniešu meistarklases, gan arī tibetiešu dejas uz atklātās skatuves," norāda Žitluhina.

Festivāls “Laiks dejot” noslēgsies svētdien ar divām izrādēm peldošajā mākslas centrā “Noass”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti