Rīta Panorāma

"VEF Rīga" jaunās sezonas mērķi un uzdevumi

Rīta Panorāma

Kā sniegt pirmo palīdzību?

Baltijas teātra festivāls atgriežas Rīgā

Sākas Baltijas teātra festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar trīs dienu Bērnu programmu 10. oktobrī sākas Baltijas teātra festivāls. Bērnu izrādes vērtēs īpaši izveidota bērnu žūrija, kas festivāla beigās pasniegs savu balvu viņuprāt labākajai bērnu izrādei.

Bērnu izrāžu programmā iekļauta Kristas Burānes „Ziemas māja” un Feliksa Deiča iestudējums "Visām pelēm garšo siers” Valmieras teātrī, Ditas Balčus teātra iestudējums "Kas par traku, tas par traku" un "re:Atmoda", Leļļu teātra "Makss un Morics”, "Dirty Deal Teatro" "Baltā grāmata”, Nacionālā teātra "Sarkangalvīte un vilks”, Jaunā Rīgas teātra "Nijaramas pasakas" un Latvijas Kultūras akadēmijas 3.aktieru kursa izrāde „Senču zelts, sudrabiņš”.

No 13. līdz 16. oktobrim skatītājiem un ārzemju teātra kritiķiem tiks piedāvāta „Spēlmaņu nakts” nominēto izrāžu skate, savukārt 17., 18. un 19.oktobris būs tieši Baltijas teātra festivāla konkursa dienas.

Konkursā Lietuva sevi pieteiks ar starptautisku atzinību ieguvušo izrādi „Have a Good Day!” un Viļņas Leļļu teātris ar izrādi pieaugušajiem „Šai pasaulei neatbilstošs”.

Igauniju festivālā pārstāvēs „NO99” teātris ar izrādi „NO54 Trešdiena” un Andrī Lūpa Katastrofa divos cēlienos „Dūja” Marijas Pētersones režijā.

Savukārt Latvija konkursā piedalīsies ar Jaunā Rīgas teātra izrādi „Oņegins, Komentāri” un Teātra TT izrādi „Minga rēgi”.

„Mūsu akcents ir oriģināldramturģija. Tātad izrādes, kuras ir balstītas uz mūsdienās radītu dramaturģisku materiālu,” norāda festivāla rīkotāja Daiga Gaismiņa.

Arī Lietuvā un Igaunijā teātra sabiedrība atlasa Baltijas teātra festivālam savus spilgtākos un interesantākos oriģināldramaturģijas darbus, stāsta Gaismiņa.

Festivāla īpašais notikums būs Viljama Šekspīra „Makbets”, ko iestudējis pēdējā laikā viens no izcilākajiem režisoriem Eiropā Luks Persevāls. Izrāde – 20.oktobrī Latvijas Nacionālajā teātrī.
 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti