Kultūras ziņas

Tango Latvijas Nacionālajā operā

Kultūras ziņas

Izvēlēti LTV klasiskās mūzikas konkursa dalībnieki

Sācies 19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Sācies Baltijas baleta festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

7. aprīlī ar koncertu Rīgas Dzelzceļa stacijā atklāts 19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Atklāšanas ceremonijas centrā būs baleta uzvedums „Dvēseles stīgas”, kas veltīts Raimondam Paulam.

Sešu horeogrāfu radītajā uzvedumā „Dvēseles stīgas”  skatāmas horeogrāfiskas miniatūras - nelieli stāsti no dzīves, norāda festivāla direktore Lita Beiris.

Baleta uzvedumā piedalās Raimonds Ozols, Raimonds Macats, Latvijas Nacionālā baleta solisti, deju grupa „Dzirnas” un citi mākslinieki. 

Kā vēstīts, Baltijas baleta festivāls turpināsies līdz 18.maijam, piedāvājot ļoti bagātu un daudzveidīgu programmu. Līdzās klasikai tajā iepazīsim modernismu, kā arī izcilākās flamenko dejas interpretācijas. Līdzās deju izrādēm redzēsim arī dejas iedvesmotas mākslas izstādes, kinofilmas, kā arī klavierkoncertu, kura laikā pianiste vilks kājās puantes un iepriecinās skatītājus arī ar deju.

Festivāla notikumi līdzās Rīgai risināsies arī Preiļos, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī.

Gaidītākais festivāla notikums "Galā koncerts" 14.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā, kas klasiskās un laikmetīgās dejas noskaņas pulcēs starptautisko baleta konkursu laureātus un pasaules deju kompāniju vadošos solistus.

Festivāla programma pieejama šeit!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti